Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Kurs, hava araçlarının uçak bakım teknolojisine uygun olan bakım ve onarım işlemlerini içerir. Ayrıca kurs programı, 3661 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa uygun hazırlanarak da ilgili alanda çalışmak isteyenler ön mesleki bilgiler sunar. Kurs sonunda ise katılımcının bilgi kazanımını belgeleyen üniversite onaylı hava aracı gövde, yapı ve kaporta bakım ve onarımcısı sertifikası verilir.
Eğitim İçeriği
Başta uçaklar olmak üzere hava araçlarının çeşitli özellikteki gövdeleri, bir dizi bakım ve onarım işlemi içerir. Uçuş teknolojisine uygun olarak tüm sistemlerin çalışması için arıza tespiti ve bakım-onarım işlemlerine ihtiyaç vardır.
Uçak bakım yardımcıları tarafından gerçekleştirilen işlemler; gövde kaporta tamiri, gövde kontrolleri ve yapı bakım-onarımlarını kapsar. Uçak bakım yardımcı teknisyenlerinin, meslek icralarındaki ön bilgi kaynaklarından biri ise hava aracı gövde, yapı ve kaporta bakım ve onarımcısı kursudur. Kurs; uçuşun mümkün olması ve aksamaması için gerekli olan bakım ve onarım bilgilerini içerir. Kursiyer, uçak bakım ve onarımı hakkında ön bilgiler edinerek mesleği ve alanı tanımış olur.
Eğitim uçak bakımı ve onarımı ders modüllerine ve kazanımlarına uygun olacak şekilde en az 40 saatlik kurs süreci sunar.
Kursiyerler, online eğitim aracılığıyla verilen dersleri istedikleri yer ve zaman dahilinde takip edebilirler. Ders içeriklerini verimli bir şekilde takip eden kursiyerler, sertifika sınavından istenilen puanı almaları durumunda da kurs bitirme belgesi alırlar. Aldıkları belge, ilgili iş hakkında bilgi sahibi olduklarını gösterir. Mesleki bilgisini artıran kursiyerler de uçak bakım yardımcı teknisyeni mesleğine adım atabilirler.
Kursun genel ders içerikleri şöyledir:
Eğitim sonunda kursiyerler;
İş Olanakları
Uçak bakım yardımcıları, askeri havacılık haricindeki sivil havacılık alanında çalışırlar. Meslek elemanları, havacılık sektöründeki işletme ve kurumlarda görev alarak gövde ve kaporta bakımı işiyle uğraşırlar.
Kimler Katılabilir?
Uçak bakım yardımcısı olmak isteyenler, ön bilgi edinmek için eğitime başvurabilirler. Ayrıca lisans alarak mesleği yerine getirmek isteyenler de öncelikle mesleği tanımak amacıyla eğitime katılabilirler. Yetkinlik sahibi olarak uçak bakım teknisyenlerinin yanında çalışmak için uçak bakım yardımcısı eğitimi almak gerekir.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Uçak bakım yardımcısı eğitim programı, ilgili ders içerikleriyle beraber sertifika sınav uygulaması da içerir. Kursiyer, online gerçekleşen sertifika sınavından en az 45 puan alması hâlinde uçak bakım yardımcısı kurs bitirme sertifikası almaya hak kazanır. Kursiyerin edindiği kurs belgesi, mesleği ve işin gerekliliklerine aşina olduğunu gösterir.
Sertifika Geçerliliği
Kursiyere verilen sertifika, e-devlet üzerinden sorgulanabilir üniversite onaylı sertifika türündedir. Kursiyer, edindiği sertifikayla işin uygulanışı ve meslek hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtir. Hava aracı gövde, yapı ve kaporta bakım ve onarım işlemlerine aşina olduğu göstererek de ilgili iş için gerekli olan yetkinliklerden birisini, eğitim şartını karşılamış olur. Kursiyer, sertifika edinme ile ilgili gerekli bilgileri ise eğitim danışmanları aracılığıyla edinir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim