Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Duygusal zeka eğitimi kurs programı duygusal zeka ile ilişkili detayların aktarıldığı bir eğitim programıdır. Birçok sektörde kurumsal eğitim programına dahildir. Kurs sonunda alınan sertifika iş hayatında önemli sertifikalar arasında bulunmaktadır. Duygusal zeka eğitimleri kişisel gelişim eğitimleri arasında yer alır. Üniversite veya MEB onaylı duygusal zeka eğitimi sonunda kursiyerler duygularını kontrol etme yetisi kazanırlar.
Eğitim İçeriği
EQ kısaltmasıyla ifade edilen duygusal zeka, zekanın bir türüdür ve kişinin kendi duygu ve hislerini gözlemleyerek bunu olumlu yönde kullanabilmesidir. Kişi kendi duygularının yanı sıra başkalarının duygularını da kontrol edebilir. Duygusal zekanın; öz bilinç, duygu yönetimi, motivasyon, empati ve sosyal beceriler olmak üzere beş bileşeni vardır. Duygusal zeka iş yaşamandaki başarının anahtarı olarak görülür.
Duygusal zekası yüksek kişinin kendi duygularını tanıyıp değerlerini ve ihtiyaç duyduğu şeyleri bilmesi mümkün olur. Duygusal zeka sayesinde;
Duygusal zeka eğitimi, bireylerin duygusal zeka hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmasını amaçlayan bir kişisel gelişim eğitimidir. Duygusal zeka yönetimi kursu olarak da adlandırılan eğitim sayesinde yüksek motivasyon sağlamak mümkün olur. Bu nedenle eğitim daha çok iş profesyonellerine hitap eder.
Duygusal zeka eğitimi, uzaktan eğitim olarak da verilebilir. Eğitimin online ortamda yapılması sertifika sınavının da online ortamda yapılmasını sağlar. Online duygusal zeka eğitiminin en önemli avantajı zaman ve mekân kısıtlamasını ortadan kaldırmasıdır. Bu yönüyle online eğitime özellikle de yoğun çalışan iş profesyonelleri ile öğrenciler katılım sağlar. Online eğitimde eğitim içeriklerine uzun süre ulaşmak ve beslenme, çıktı gibi masrafların olmaması da avantaj sağlar.
Duygusal zeka kurs programının amacı bireylerin duygusal zekalarını geliştirmelerini sağlamaktır. Bireylerin kendi duygularının farkında olma ve duygularını yönetme, kişilerarası ilişki yönetimi konularında farkındalık kazanabilmesi için şu konular irdelenir:
Eğitim sürecinde şu sorular yanıt bulmuş olur:
İş Olanakları
Duygusal zekanın yüksek olması veya duygusal zekayı oluşturan bileşenler pek çok farklı pozisyon için işe alınacak kişilerden beklenen özelliklerdir. Duygusal zekanın iş hayatındaki önemi sayesinde eğitimin katılımcıları da iş profesyonelleridir. Eğitim programlarında duygusal zeka hakkında bilgi edinen kişiler mesleğinde farkındalık oluşturabilirler.
Kimler Katılabilir?
Duygusal zeka eğitimi bir kişisel gelişim programıdır. Eğitime katılmak için okuryazar olmak yeterlidir. Duygusal zeka iş hayatının gerekliliklerinden biridir. Bu nedenle duygusal zeka eğitiminin katılımcı profili genellikle bölüm yöneticileri veya insan kaynakları alanında çalışan kişilerdir.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Sertifikaya sahip olmak isteyenlerin öncelikle eğitim programlarına katılmaları gereklidir. Eğitim sonunda kursiyerler sertifika sınavına tabi tutulurlar. Bu sınavda eğitim sürecinde üzerinde durulan konulara ilişkin sorular sorulur. Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir ve en az 45 puan alan kursiyerler başarılı sayılır. Başarılı sayılan kursiyerlerin sertifika alma hakkı doğar.
Sertifika Geçerliliği
Sertifika ömür boyu geçerlidir, yenilemek gerekli değildir. Üniversite onaylı duygusal zekâ eğitimi sertifikası e-devlet üzerinden sorgulanabilir. Milli Eğitim Temel Kanununa göre iş yerleri üniversite onaylı sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim