Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Wellness, Dünya Sağlık Örgütü tarafından şöyle tanımlanmıştır: Bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali. Wellness koçları, bireylere sağlıklı bir yaşam şekline istekli olmakla başlayan dinamik süreci nasıl yönetebileceklerini aktarır. Wellness koçu veya antrenörü olmak isteyenlerin Wellness koçluğu eğitimine katılmaları gereklidir.
Wellness, Dünya Sağlık Örgütü tarafından şöyle tanımlanmıştır: Bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali. Wellness koçları, bireylere sağlıklı bir yaşam şekline istekli olmakla başlayan dinamik süreci nasıl yönetebileceklerini aktarır. Wellness koçu veya antrenörü olmak isteyenlerin Wellness koçluğu eğitimine katılmaları gereklidir.
Eğitim İçeriği
Wellnes antrenörlüğü eğitimi olarak da adlandırılan Wellness koçluğu eğitimi, meslek edindirme ve kişisel gelişim eğitimlerinden biridir. Empati ve farkındalık temelli koçluk yaklaşımını içeren eğitim programında amaç, kursiyerlerin;
Kurs programının amaçlarına yönelik olarak bireysel antrenman, grup egzersizleri, sağlık ve stres yönetimi danışmanlığı hakkındaki bilgiler aktarılır. Eğitim sonunda, sağlık ve zindeliğe odaklanmak isteyen ve eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kursiyerlere üniversite onaylı sertifika verilir.
Uzaktan eğitim, eğitimde esneklik avantajına sahiptir. Yani, eğitim içeriklerine ulaşmak için zamana ve mekâna bağlı olmak gerekmez. Online eğitim programına katılmanın sağladığı avantajlar şunlardır:
Wellnes eğitimi kapsamında Welness felsefesi detaylandırılır. Welness felsefesinin koçluk becerileriyle harmanlanması sağlanır. Eğitim sürecinde özellikle de şu sorular yanıt bulur:
İş Olanakları
Wellnes eğitim sertifikası olan bireyler wellness antrenörü veya koçu unvanıyla sağlık ve fitness sektöründe çalışma imkanına sahip olurlar. Wellness antrenörleri özellikle de spor tesislerinde iş bulabilirler. Belge sahibi olmak tek başına yeterli olmayabilir; fakat sağlıklı yaşam çalışmalarında yol gösterici bir antrenör olarak çalışmak için temel oluşturur.
Kimler Katılabilir?
Wellness koçluğu eğitimi, Wellness hakkında bilgi edinmek ve eğitim sertifikasına sahip olmak isteyen herkese açıktır. Bununla birlikte wellness eğitmeni olmak için farklı koşulların da sağlanması gerekir. Eğitim programının hedef kitlesi; sosyal çalışmacılar, yaşam koçları, beslenme uzmanları, kişisel eğitmenler, ruh sağlığı çalışanları, antrenörler, hemşireler (diyabetik, tiyatro, bakımevi, genel), fizyoterapistler ve İK yöneticileridir.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Sertifika kurs bitime belgesi niteliği taşıyan ve üzerinde üniversite onayının bulunduğu bir belgedir. Dolayısıyla Welnesss sertifikası almak için eğitim almak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Wellness koçluğu eğitimini başarıyla tamamlayanlara Wellness koçluğu sertifikası verilir. Bu sertifika bireyin koçluk hizmeti verebileceğini gösterir. Sertifika sağlık ve spor sektöründe çalışmaya imkân tanır.
Sertifika Geçerliliği
Eğitim sonunda verilen sertifikadaki üniversite onayı, sertifikanın ömür boyu geçerli olduğunu ifade eder. Yani, sertifikanın geçerliliği ömür boyudur. Eğitim sonunda alınan üniversite onaylı sertifika, e devlet üzerinden sorgulanabilir. Milli Eğitim Temel Kanununa göre iş yerleri üniversite onaylı sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim