Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Eğitim İçeriği
Isı ve ses yalıtımı, binaların enerji tasarrufu ve konforu için kullanılan yöntemlerden biridir. Isı ve ses yalıtımı ile amaçlanan şey, binanın konforunu artırmak ve ısı-ses geçirgenliğini azaltmaktır. Isı yalıtımı, soğuk ve sıcak havaların içeriye girmesini engeller. Ses yalıtımı ise bilhassa üretim tesislerinin uyguladığı gürültü önleyici bir izolasyon yöntemidir. Isı ve ses yalıtımının başarılı bir şekilde uygulanması ve konfor yaratması için işin ehli çalışanlara ihtiyaç vardır. Yalıtım işinde çalışanların eğitim kaynaklarından biri ise ısı ve ses yalıtımcısı kursudur.
Isı ve ses yalıtımcısı kursu, ilgili alanda çalışmaya hazır meslek elemanlarına yöneliktir. Kurs sürecinde yalıtımda görev alacak çalışanların bilmesi gerekenlere değinilir. İnşaat süreci ile birlikte yalıtımda dikkat edilmesi gereken unsurlara ve işçi sağlığı-güvenliği uygulamalarına yer verilir. Kursiyerler, ısı ve ses yalıtım işinin nasıl yapılması gerektiğini kavrayarak işlem sürecinde işçi sağlığı ve güvenliği adımlarını uygulama becerisine sahip olurlar.
Isı ve ses yalıtımcı eğitiminin temel amacı, tehlikeli işlerden biri olan yalıtımın doğru şekilde uygulanmasını sağlamaktır. Buna yönelik de kursiyere gerekli işlemlere uygulaması gereken bilgiler sunulur. Kurs sürecini tamamlayan katılımcılar, yalıtım işinin detaylarına vâkıf olurken mesleki becerileri de öğrenmiş olurlar. Yine tehlikeli bir işin nasıl icra edilmesi gerektiğini de kur aracılığıyla öğrenirler.
Isı Yalıtımı Nedir?
Ses Yalıtımı Nedir?
Isı ve Ses Yalıtımının Faydaları Nelerdir?
Temel İnşaat İşlem Süreci
Yalıtımda Kullanılan Malzemeler
Isı Yalıtımı Aşamaları
Ses Yalıtımı Aşamaları
Yangın Yalıtımı
Yalıtım İçin Yüzeyi Hazırlama Süreci
Isı ve Ses Yalıtım Projesi Hazırlama
Özel Yapı Yalıtımı
Isı ve Ses Yalıtımında İşçi Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri
Isı ve ses yalıtımı kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler;
Isı ve ses yalıtımının ne olduğunu,
Yalıtımın nerelerde kullanıldığını,
Yalıtım işinin faydalarını,
Isı ve ses yalıtım sürecinde dikkat edilmesi gerekenleri,
Isı ve ses yalıtımında uyulması gereken işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini,
Yapı yalıtımcılığında uygulanması gerekenleri,
Isı ve ses yalıtımı için ölçümleri ve çizimleri uygulamayı,
Bina aplikasyonunun ne işe yaradığını öğrenmiş olurlar.
İş Olanakları
Isı ve ses yalıtımcısı kursu, mesleki bilgi ve yetkinlik sunarak kursiyerin ilgili yerlerde çalışmasının önüne açar. Kursiyerler, edindikleri bilgilerle inşaat yapım sahasında çalışırlar. Ayrıca şantiyeler, üretim tesisleri ve betonarma inşaat şirketleri de kursiyerlerin çalışabilecekleri iş alanlarındandır. Bununla birlikte kursiyerlerin mesleği yerine getirmeleri için tehlikeli işlerde çalışmaya hazır olmaları gerekir.
Kimler Katılabilir?
Isı ve ses yalıtımcısı kursuna, tehlikeli işlerde çalışabilir durumdaki herkes katılabilir. Mesleki bilgi ve beceriler sunan eğitime katılmak için tehlikeli işlerde çalışabilir raporu şarttır. Gerekli sağlık raporu dışında, ısı ve ses yalıtımında uzun süre çalışabilmek için bedensel ve zihinsel herhangi bir sorunun olmaması gerekir. Gerekli şartları yerine getiren kursiyer adayları, eğitime katılarak meslek hakkında bilgi sahibi olurlar.
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Mesleki bilgi ve beceriler kazandıran kurs süreci, sertifika sınavı uygulamasıyla sona erer. Online gerçekleşen sertifika sınavı, ders içeriklerinin kazanımlarını ölçer. Sertifika sınavının geçme notu ise 50 puan olarak belirlenir. Sertifika sınavından en az 50 puan alan kursiyer, ısı ve ses yalıtımı sertifikası almaya hak kazanır. Alınan sertifika, e-devletten sorgulanabilir üniversite onaylı belge türündedir. Sertifikasını alan kursiyer, mesleki yetkinliğini belgeleme olanağına sahip olarak ilgili iş sahalarında görev alabilir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim