Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Pizza kursu, yiyecek içecek hizmetleri alanında pizza hazırlama ve pişirme meslek elemanını yetiştiren eğitim programıdır. Örgün eğitim ve online eğitim olarak düzenlenir. Yiyecek içecek hizmetleri alanında kurumsal eğitim olarak da verilebilen pizza yapımı eğitimi, meslek elemanı yetiştirir. Bu nedenle pizza ustası kursu olarak da adlandırılır. Üniversite onaylı pizzacılık kursu sonunda kursiyerler kurs bitirme belgesine sahip olur.
Eğitim İçeriği
Pizza, İtalya menşeili bir yemektir. Hamurun üzerine domates ve peynir koyulmasıyla ortaya çıkmıştır. Pizzanın pek çok farklı çeşidi vardır. Pizza yapımı meslek elemanları, pizza hamurları hazırlamak ve pişirmekten sorumlu kişilerdir. Pizza kursu mesleki eğitim kurs programına katılanların pizza yapma ile ilgili görev ve sorumlulukları şunlardır:
Sebze, pizza sosu, pizza hamuru hazırlama
Pizza tabanı oluşturma
Üst malzemeleri hazırlama
Porsiyon miktarını tespit etme
Çalışma ortamının ve pizza yapımında kullanılacak malzemelerinin hijyenik olmasını sağlama
Pizza yapımı meslek elemanları, tüm bu görev ve sorumluluklarını yerine getirirken hijyen ve sanitasyon kurallarını dikkate alır.
Pizza yapımı mesleki eğitim programı süresi 82 saattir.
Pizzacılık kursu eğitim programı sürecinde pizzanın hamur, sos ve malzemesinin en iyi şekilde hazırlanması için gerekli bilgi ve yeterlilik kazandırılır. Bunun için de pizza ve pizza yapımına dair pek çok konu üzerinde durulur. Pizza kursunda konu başlıkları şöyledir:
Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği
Besin Ögeleri ve Besin Grupları
Salata ve Salata Sosları
Kıyılarak ve Mayalandırılarak Yapılan Pizza Hamurları
Özleştirilerek Yapılan Pizza Hamurları
Hijyen ve Sanitasyon
Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı
Pizza Yapma
Kursiyerler eğitimin sonunda şu soruları kapsamlı olarak yanıtlayabilir:
İtalyan pizza nasıl olur?
Pizza hamuru hangi kalınlıkta olmalı?
İyi bir pizza nasıl olmalıdır?
Çiğ hazırlanan pizza sosunda hangi malzemeler kullanılır?
Pizza çeşitleri arasındaki farklar nelerdir?
Pizza kaç derecelik fırında kaç dakika pişirilmelidir?
Pizza pişirme tekniği nedir?
Pizza sunumu nasıl yapılır? Ülkelere göre pizza sunumu arasında nasıl farklılıklar vardır?
Pizza kursu eğitim programında; HACCP, TSE, EN, ISO vb. ulusal ve uluslararası mevzuat dikkate alınır.
İş Olanakları
Pizza kursu sonunda sertifika alan kişiler yiyecek içecek alanında faaliyet gösteren her yerde çalışma imkanına sahip olur. Pizza yapımı elemanlarının çalışma alanları şöyledir:
Konaklama işletmeleri
İşletme yemekhaneleri
Kafeterya, pastane, bar ve restoranlar
Yemek fabrikaları
Kimler Katılabilir
Pizza kursu bir meslek edindirme programı olduğu gibi bir hobi kursu da sayılır. Kurs programına pizza yapımı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkes katılabilir. Kursa katılım sırasında okuryazarlığı belgelemek yeterlidir. Bulaşıcı hastalığın veya cilt hastalığının bulunmaması gerekir. Pizzacılık kursu eğitim programına katılacak kişilerin alana ilgi duyması ve el becerilerinin gelişmiş olması da önem taşır.
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Yiyecek içecek hizmetleri alanında pizza yapımı elemanı unvanıyla meslek elemanı olarak çalışmak isteyenlerin sertifika alması gerekir. Sertifika kurs bitirme belgesidir ve pizza yapımı, pizza yapımında araç gereç kullanımı konusunda yeterliliğe sahip olunduğunun göstergesidir. Sertifika almak için eğitim sürecinin sonunda düzenlenen sertifika programından en az 45 puan almak gerekir. 45 puan ve üzeri not alanlar başarılı sayılırlar ve üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.
Sertifika Geçerliliği
Pizza yapımı sertifikası yiyecek ve içecek sektöründe çalışan tüm firmalarda geçerlidir. Sertifikadaki üniversite onayı sertifikanın her yerde geçerli olduğunu gösteren bir onaydır. Üniversite onaylı sertifika e-devlet üzerinden sorgulanabilir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa göre özel ve devlet kurumları üniversite onaylı sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim