Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Boyacı eğitimi ile boyacı unvanını alan kişiler yapıların boyama işlemine hazırlanmasından ve boyanmasından sorumlu meslek elemanlarıdır. İş sağlığı ve güvenliği kapsamında düzenlenen ağır ve tehlikeli işler kurslarından biri de boyacı kursudur. Boyacı eğitimi sertifika programı olarak düzenenlenen boyacı kursu, yapı ve sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu meslek elemanını yetiştirir. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında boyacı olarak çalışmak isteyen kişilerin bu sertifikayı almaları zorunludur.
Kampüs Sertifika - Eğitim İçeriği
Boyacı, inşaat teknolojisi alanında çalışan meslek elemanlarıdır. Boyacı unvanıyla çalışan kişilerin görevleri şöyledir:
Boya öncesinde yüzey kontrolü gibi hazırlıkları tamamlamak
İş sağlığı ve güvenliği için risk oluşturmamak üzere önlem almak
Boyama işlemlerinde gerekli olabilecek tüm malzemeleri kullanıma hazır hale getirmek
Boya ve vernik, astarlama ve macunlama gibi işlemleri sorunsuz şekilde uygulamak
Alanın dışına taşan boyaları temizlemek
Priz ve elektrik anahtarlarını doğru bir şekilde yerleştirmek
Boyacı kursu 40 saatlik bir eğitim programıdır.
Boyacı meslek elemanı yetiştiren kurs programında mesleki yeterlik kazandırmaya yönelik farklı yöntemler uygulanabilir. Ders içeriği de geniş kapsamlıdır. Kursiyerlerin araştırmaya, öğrenmeye ve aktif olmaya heveslenmesini sağlayan teknikler bireyleri mesleğe hazırlamak açısından önem taşır. Boyacı eğitiminde temel inşaat işlemlerinden duvar kâğıdı ve bakıma pek çok konu üzerinde durulur. Bu sayede kursiyerler şu soruları kapsamlı olarak yanıtlayabilirler:
Temel inşaat işlemleri nelerdir?
Boyacılıkta geometrik hesaplamalar nasıl yapılır?
Boyacılıkta malzeme miktarı nasıl hesaplanır?
Fiyat ve sözleşme nasıl yapılır?
Hak ediş nedir?
Beton, duvar, betonarme demir, ahşap yapı boyama farklılıkları nelerdir?
Boyaya hazırlık nasıl yapılır?
Boya türleri nelerdir?
Duvar kâğıdı bakımı nasıl yapılır?
Boyacı eğitimi sonunda kursiyerler şu yeterlilikleri kazanır:
Matematiksel temel işlemleri ve trigonometri hesaplarını yapmak
Üçgen ve ölçü birimlerinin hesaplamasını yapmak
Alan ve hacim hesaplaması yapmak
Keşif yapmak
Duvar örmek
Blokaj ve grobeton yapmak
Kaba ve ince sıva ile basit yalıtım işlemlerini yapmak
Duvar kâğıdı ve bakımı yapmak
Vernik yapmak
Farasit yapmak
İş Olanakları
Boyacı kursu eğitim programını tamamlayarak boyacı sertifikası alan kişiler yapı inşaat sektöründe çalışabilirler. Boyacıların çalışma alanları genel olarak şunlardır:
Devlet Demir Yolları
Devlet Su İşleri
Belediyeler
İller Bankası
Havayolları
Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi
Mimarlık büroları
İnşaat mühendisliği büroları
Harita mühendisliği büroları
Kimler Katılabilir
Boyacılık yapmak isteyen kişilerin 16 yaşını doldurmuş olması gerekir. Dolayısıyla boyacılık kursuna katılım için koşul yaştır. Boyacılık eğitimi mesleki ve teknik bir eğitimdir. Bu bağlamda en az ilkokul eğitim kademesinde mezun olmuş olmak gerekir. Kursun bir başka gereksinimi de mesleği yapabilecek fiziksel ve zihinsel yeterliliğe sahip olmaktır.
Boyacılık kursuna katılacak kişiler için yasal yükümlülükler bu şekildedir. Kursa katılacak kişilerin meslekle uyumlu özellikler taşıması da önem taşır. Detaycılık, titizlik, disiplinli olmak ve müşteri odaklı çalışmak boyacıların sahip olmaları gereken özelliklerdir. Yurt dışında mesleği yapabilmek için yurt dışında çalışma izni almış olmanın yanı sıra yabancı dil bilmek gerekir. Kursun katılımcı profili genellikle işsiz gençler ve yeni bir meslek edinmek isteyen kişilerdir.
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Boyacı meslek elemanı olarak çalışmak isteyen kişilerin öncelikle boyacı sertifikasına sahip olması gerekir. Nitekim Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği kapsamında işle ilgili bir eğitim programından sertifika almayan kişiler istihdam edilemez. Boyacı sertifikası almanın tek bir yolu vardır: Boyacı kursu eğitim programına katılmak.
Sertifikasyon süreci ise şöyle ilerler: Eğitim sürecinin sonunda sertifika sınavı olarak da ifade edilen ölçme ve değerlendirme sınavı yapılır. Sınavda önceden belirlenmiş olan geçerlilik puanını alanlar başarılı sayılırlar. Başarı puanı 50’dir. 50 puan ve üzeri not alan kursiyerlere üniversite onaylı boyacılık sertifikası verilir. Sertifikanın üniversite onaylı olması e-devlet üzerinden sorgulanabildiğinin ve her yerde geçerli olduğunun göstergesidir. Siz de boyacı olmak ve boyacı mesleki yeterlilik belgesi için hazır olmak istiyorsanız kampüs sertifika ayrıcalığıyla boyacı sertifikası almalısınız.
Sertifika Geçerliliği
Boyacı sertifikası ile yapı inşaat sektöründe tüm kurumlarda geçerlidir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu gereğince sertifikayı tüm kuruluşlar kabul eder. Üniversite onaylı ibaresi taşıyan sertifika KPSS’ de (Kamu Personeli Seçme Sınavı) geçerlidir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim