Yat Kaptanlığı Kursu | Kampüs Sertifika
E-Devlet Onaylı

Üniversite Onaylı

E-Devlet Onaylı

E-Devlet Onaylı

Online Sınav

Online Sınav

Yat Kaptanlığı Kursu

Kontenjan Dolmadan Kaydınızı Yaptırın
Bu Grubun Son Kayıt Tarihine Kalan Süre

00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.

Yat Kaptanlığı Kursu
Çağrı Merkezi
Eğitimlerimiz Hakkında Sorularınız İçin Danışmanlarımızı Arayabilirsiniz.

Yat Kaptanlığı Belgesi Eğitim Programı

500 GRT (gayri safi ton miktarı) ölçüsündeki ticari ve özel tüm teknelerde, yolcu motorlarında yat kaptanı olmak için öncelikli koşul eğitim almaktır. Sefer bölgesi, uzunluk ve taşıma kapasitesi gibi sınırlamalar olmaksızın yat sınıfına giren teknelerde belge sahibi olmadan kaptanlık yapılması mümkün değildir. Yat kaptanlığı kursu, bu zorunluluk doğrultusunda düzenlenen eğitim programlarıdır.
Denizci olmak ve ticari yatlarda kaptan olarak çalışmak isteyenlere hitap eden kaptanlık kursu, yatlara kaptanlık etmek üzere nitelikli eleman yetiştirir. Yat kaptanı nasıl olunur sorusuna yanıt niteliğindeki kurs, deniz turizmi sektörüne katkıda bulunur.

Yat Kaptanlığı Eğitimi Ders İçerikleri

Yat kaptanlığı eğitimi müfredatı, diğer denizcilik eğitimleri için geçerli olduğu gibi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından uluslararası kurallara göre hazırlanmıştır. Yat kaptanlığı kursu eğitim programında seyirden meteorolojiye, temel deniz emniyetinden deniz hukukuna kadar mesleki açıdan ihtiyaç duyulan tüm bilgi aktarılır. Eğitim sürecinde detaylı olarak üzerinde durulan konu başlıkları şunlardır:
Seyir
Gemicilik Terimleri
Tekne Kullanımı
Denizde Haberleşme
Meteoroloji
Yatta Güvenlik: Yangınla Mücadele Temel Eğitimi
İlk Yardım Temel Eğitimi
Denizde Kişisel Canlı Kalabilme
Can Kurtarma Araçları
Gemi Adamı Güvenliği
Deniz Hukuku
Yat Motoru Bilgisi
Denizcilik İngilizcesi
Eğitim sürecinde öğretilen tüm bilgiler yat kaptanlığı sınavında sorulur. Yat kaptanı ehliyetine sahip olmak için bu konu başlıklarının kavranması gerekir.

Yat kaptanlığı kursu eğitim sürecinin sonunda diğer aşamaları da tamamlayarak yat kaptanı olmak mümkündür. Yat kaptanları şirketlerin veya şahısların yatlarında çalışabilir. Kamu sektöründe yat kaptanı için kadro açılmamaktadır.
Uluslararası geçerliliği olan yat kaptanlığı belgesine sahip olan ve iyi seviyede yabancı dil bilen yat kaptanları, yurt dışı bağlantısı olan işletmelerin yat ve gemilerinde kaptanlık yapması mümkündür. Yat kaptanlarının temel görevi harita ve diğer ekipmanları ve haberleşme cihazlarını kullanarak tekneyi yönetmektir. Yat kaptanları belirlenen güzergâh ve meteorolojik tahminler doğrultusunda görev ve sorumluluklarını yönetir.

Yat kaptanı 499 GT eğitimi programına katılmak için T.C. vatandaşı olmak,18 yaşını bitirmiş olmak, lise mezunu olmak ve fiziksel ve zihinsel açıdan mesleği yerine getirebilecek durumda olmak gerekir. Yat kaptanlığı kursu eğitim programına deniz turizminde kariyer yapmak isteyenlerin yanı sıra hobi olarak deniz araçları ile ilgilenen kişiler de katılır. Eğitime amacıyla katılım sağlayacak olanlarda bulunması gereken meslekle uyumlu kişisel özellikler ise şunlardır:
Yüksek sorumluluk bilincine sahip olmak
Dikkatli olmak
Güçlü yön duygusuna sahip olmak
Çevreye duyarlı olmak
Takım çalışmasına yatkın olmak
Deniz korkusu olmamak
En az 3 yıl süreyle güverte sınıfı gemi adamı olarak hizmet verdiğini belgeleyen kişiler, eğitimin ardından staj gerekmeksizin yat kaptanlığı sınavlarına katılabilirler.

Nasıl Katılırım?

Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.

İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.

Yat Kaptanlığı Ehliyeti Nasıl Alınır?

Yat kaptanlığı kursu, yat kaptanı unvanını elde edebilmek için ilk aşamadır. Millî Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavda başarılı olmak ve yat kaptanlığı ehliyeti almaya hak kazanmak gerekir. Yat kaptanı belgesini alarak yat kaptanı olarak çalışmak isteyenler için süreç şöyle ilerler:
Yat kaptanlığı eğitimi alınır.
Yat kaptanlığı kursu eğitim süreci bittikten sonra 6 ay staj yapılır.
Yat kaptanlığı belgesi sahibi olmak için yat kaptanı sınavına girilir.
Radar gözlem plotlama ve tıbbi bakım sertifikası alınır.

Yat kaptanlığı eğitimi alıp denizde güvenlik belgesi ile GMDSS tahditli telsiz operatörü ya da kısa mesafe telsiz operatörü belgesi bulunan, yat kaptanı sınavında başarılı sonuç alan ve 21 yaşını tamamlamış olan kişilerin doğrudan yat kaptanı olması mümkündür.
Amatör denizci belgesi bulunan kişiler ise ticari amaç olmaksızın boyu 2,5 metreden küçük ve 24 metreden büyük olmayan şahsa ait özel tekne ruhsatnamesi bulunan tekleri kullanabilirler.
Bir yat kaptanının söz konusu aşamaları tamamlamış olması kadar deniz korkusunun veya deniz tutması gibi sorunlarının bulunmaması da önem taşır.
Yat kaptanlığı, her zaman geçerliliği olan yüksek maaşlı bir meslektir. Siz de yatlarda kaptanlık yapmak istiyorsanız ya kaptanlığı belgesi alabilmek için eğitim sürecine dahil olabilirsiniz.

Neden Kampüs Sertifika?
  • dollar

    Ömür Boyu Erişim

  • paper-plus

    Ücretsiz Egzersiz Dosyaları

  • airplay

    Mobil, Tablet ve TV'den Erişim

  • clipboard

    Üniversite Onaylı Sertifika

  • clipboard

    19 Yıllık Deneyim