Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Kampüs Sertifika - Eğitim İçeriği
Siber güvenlik, bilgi ve iletişim teknolojilerinde güvenliğin sağlanabilmesi amacıyla yapılan uygulamaların tamamına verilen isimdir. Dijital dünyada oluşabilecek olası saldırılarla gerek maddi gerek manevi varlıkların güvenliği ve bütünlüğü zarar görebilir. Bu noktada siber güvenlik devreye girmektedir. Siber güvenlik bu haliyle bilgi güvenliği olarak da isimlendirilmektedir.
İnterneti teknolojisinin gelişimiyle beraber özellikle siber güvenlik oldukça büyük bir önem kazanmıştır. Çünkü siber güvenlikte söz konusu olan sadece bilgi güvenliği değildir. Ağ güvenliği, uygulama güvenliği, operasyonel güvenlik ve veri kurtarma alt başlıkları da siber güvenlik kapsamındadır.
Siber güvenlik eğitiminde siber saldırı türlerinden siber sistem güvenlik analizinin yapılışına kadar birçok konu ele alınır. Bu noktada ana hatlarıyla siber güvenlik eğitimi şu konu başlıkları üzerinden ilerler;
Siber güvenlik kavramı
Bilgi güvenliği
Bilgisayar güvenliği
İşletim sistemlerinin mantığı
Kimlik doğrulama sistemleri
İşletim sistemi güvenliği
Kimlik doğrulama sistemleri
İşletim sistemi güvenliği
Yazılım güvenliği
Zararlı yazılımlar
Sertifika yönetimi
Web güvenliği
Kablosuz ve hücresel ağ güvenliği
Bilgi gizleme
İş Olanakları
Siber güvenlik uzmanlarının çalışma alanı oldukça geniştir. Uzmanlar için hem özel sektörde hem kamu kuruluşlarında çalışma fırsatı yakalamak mümkündür. Öncelikli istihdam alanları ağ teknolojileri üzerine faaliyet gösteren şirketler ve ilgili devlet kuruluşlarıdır.
Siber güvenlik uzmanları,
Ağ ve siber güvenlik uzmanı,
Kıdemli bilgi güvenliği uzmanı,
Bilgi güvenliği uzman yardımcısı olarak çalışabilir.
Kimler Katılabilir
Siber güvenlik eğitimlerine katılım için herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır. Siber güvenlik eğitimine ilgi duyan ve bu alanda kendini geliştirerek meslek haline getirmek veya gelir elde etmek isteyen herkesin siber güvenlik eğitimi alması mümkündür. Siber güvenlik eğitimine katılım için sınırlama olmamakla birlikte dijital okuryazarlığın iyi bir seviyede olması faydalı olacaktır.
Siber güvenlik eğitimi alması faydalı olabilecek meslek grupları şöyledir:
Adalet bakanlığında çalışanlar veya çalışmayı planlayanlar
Emniyet mensupları
Avukatlar
Bilgisayar ve yazılım mühendisleri
Elektrik elektronik mühendisleri
Siber güvenlik projesi geliştirmek isteyenler
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Siber güvenlik eğitimi sertifika programı, üniversite onaylı belge vererek gerekli eğitim sürecini tamamladığınızı kanıtlar. Üniversite onaylı sertifikaya hak kazanmak için ise eğitim sonunda online bir şekilde yapılacak olan sınavdan en az 45 puan almak gerekir. Ayrıca 45 ve üzeri puan alan kursiyerler, Kampüssertifika.com' un vereceği katılım belgesi, sınav puanına göre de başarı ve üstün başarı belgelerini almaya hak kazanırlar. Verimli ve başarılı bir kurs süreci sonunda aldığınız siber güvenlik eğitimi sertifikasını da e-devlet üzerinden sorgulatabilirsiniz.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim