Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Yapı malzemelerinin analizi kursu, inşaat teknolojileri alanında yapı malzemelerinin analiz edilmesinden sorumlu olan meslek elemanlarını yetiştiren eğitim programıdır. Kurs programı 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik çerçevesinde düzenlenir.
Yapı malzemelerinin analizi kursu Milli Eğitim Bakanlığının 132008500 nolu kurs programıdır. Üniversite onaylı yapı malzemeleri kursu eğitim sürecinin sonunda kursiyerler yapı malzemelerinin analizi işlerinde çalışma fırsatına sahip olurlar.
Eğitim İçeriği
Yapı malzemelerinin analizi meslek elemanı, yapı malzemelerinin fiziksel, mekanik ve kimyasal analizinden sorumludur. İnşaat teknolojileri alanında tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfında yer alan işlerde çalışır. Yapı malzemelerinin analizi eğitimi alarak mesleği icra edebilen şu görev ve sorumlulukları yerine getirir:
Yapı malzemelerinden oluşan numunelerin teslim alınması ve gerekirse taşınması
Numune ve çözelti hazırlanması
Deney standartları baz alınarak analiz yapılması ve analiz ekipman ve cihazlarının kullanımı
Yapı malzemelerinin analizi için kullanılan cihazların deneyin ardından temizlenmesi
Numunenin uygun bir ortamda muhafaza edilmesi
Yapı malzemelerinin analizi ile ilgili diğer işlemlerin yapılması
Yapı malzemelerinin analizi kursu eğitim programının süresi en az 40 saattir.
Yapı malzemelerinin analizi konusunda sorumlu meslek elemanı yetiştiren kurs programında bireyleri araştırmaya yönlendiren ve aktif olmasını sağlayan farklı yöntemler uygulanır. Derslerde, meslekle ilgili olarak üzerinde durulan konu başlıkları şunlardır:
İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı
Yapı Malzemelerinin Fiziksel, Kimyasal ve Mekanik analizi
Yapı malzemelerinin analizi kursu eğitim programının sonunda kursiyerler şu soruları kapsamlı olarak yanıtlayabilecek bilgiye sahip olurlar:
İnşaat, yapı malzemeleri, metalürji ve kimya teknolojileri sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerde meslek elemanları hangi risklerle karşılaşabilir?
Laboratuvarda yapı malzemelerinin analizi sırasında hangi cihazlar kullanılır?
Yapı malzemelerinin analizi için kullanılan hangi cihaz nasıl bir risk oluşturur?
Cam malzemelerin kullanımı sırasında nasıl riskler oluşabilir?
Analiz için kullanılan cihaz ve ekipmanların temizliği ve bakımı nasıl yapılır?
Elektrikle çalışan cihazların bakımı nasıl yapılır?
İş Olanakları
Yapı malzemelerinin analizi eğitimi alan kursiyerler sahip oldukları bilgi ve bu bilginin göstergesi olan sertifika ile yapı malzemelerinin analiz edildiği ortamda (şantiye, laboratuvar, fabrika) çalışabilirler. Meslek elemanlarının çalışma ortamları şöyledir:
Yapı tesisleri
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler
Kimler Katılabilir
Yapı malzemelerinin analizi sertifika programına katılmak için birtakım koşulların sağlanması gerekir. Bu koşullar şunlardır:
Okuryazar olmak
Fiziksel veya zihinsel bakımdan mesleği icra edebilecek yeterliliğe sahip olmak
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Yapı malzemeleri meslek elemanı olarak çalışmak isteyen kişilerin öncelikle yapı malzemelerinin analizi sertifikası sahibi olması gerekir. Kurumsal eğitim kursları arasında da bulunan yapı malzemelerinin analizi kursu, online eğitim olarak da verilir.
Yapı malzemelerinin analizi sertifikası ücretleri online eğitimde daha uygundur. Eğitim sonunda yapılan sertifika sınavında en az 45 puan alarak başarılı olanlar üniversite onaylı yapı malzemelerinin analizi sertifikası almaya hak kazanır.
Sertifika Geçerliliği
Yapı malzemelerinin analizi sertifikası ilgili sektörde faaliyet gösteren tüm kurumlarda geçerlidir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa göre mesleki eğitim alındığının göstergesi olan sertifikayı tüm kuruluşlar kabul eder. İstihdamda öncelik sertifika sahiplerinindir. Üzerinde üniversite onayı bulunan yapı malzemelerinin analizi sertifikası e-devlet üzerinden sorgulanabilir. Siz de yapı malzemelerinin analizi meslek elemanı unvanına sahip olmak istiyorsanız sertifika programı eğitim sürecine dahil olmalısınız.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim