Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Kampüs Sertifika - Eğitim İçeriği
Desinatörlük mesleğini yerine getiren kişilere desinatör denir. Desinatör, (çizgici-desen tasarımcısı) temel olarak dokuma, kumaş, örme ve diğer türlü malzemelerin desen ile tasarımlarını oluşturan kişidir. Desinatörlük mesleğini yerine getirmek için mesleki yeterliliği tanımlayan eğitimler gerekir. Kursiyer adaylarımıza sunduğumuz desinatörlük kursu da desinatör meslek çalışanlarının eğitim kaynaklarından biridir.
Desinatörlük kursu; tekstil sektörünün en gerekli mesleklerinden biri olan desinatörlerin ne iş yaptıklarına yönelik bilgi sunar. Kursiyerler, mesleğin ne şekilde icra edildiğini öğrenmekle beraber alan bilgilerine sahip olarak kurstan ayrılırlar. Desinatörlük eğitimi, desinatörün farklı iş alanlarında yer almasını destekleyici ders içeriklerine sahiptir. Eğitim; tekstil ve tasarımın nasıl birleştiğini ve bir meslek olarak nasıl icra edildiğini kursiyerlere aktarır. Eğitim sürecinde, bilgisayar destekli tasarım aracılığıyla tekstil malzemelerin nasıl tasarlandığına değinilir. Kursiyerler, edindikleri bilgiler eşliğinde tekstil sektörünün en önemli mesleklerinden birini tanıyarak mesleğe adım atma yolunu açarlar.
Temelde yaratıcılık ve tasarım odaklı bir meslek olarak desinatörlük, tekstil sektörü bilgisi de içerir. Kursiyerler, desinatör kursu aracılığıyla bu son derece gerekli mesleği detaylarıyla öğrenmiş olurlar. Kursiyerler, sertifikalı desinatör kursuna katılarak moda ve tekstil sektöründe çalışma olanağına da sahip olurlar. Kurs süreci ve sonrasındaki tasarım çalışmalarını da sunarak ilgili iş alanlarında çalışabilirler.
Uzaktan eğitim yoluyla verilen desinatörlük eğitimi ders içerikleri şöyledir:
Desinatör Kimdir, Ne İş Yapar?
Desinatör Hangi Alanlarda Çalışır?
Desen Bilgisi
Ebatlandırma Bilgisi
Tekstil ve Desen Tasarımı
Tekstil Tasarımında Renklendirme
Photoshop Üzerinden Çizim ve Renklendirme
Corel Draw Üzerinden Çizim ve Tasarım
Adobe Illustrator ile Çizim ve Renklendirme
Moodboard Nedir? Moodboard ile Tasarımları Kolajlama
Desinatör Olmak İçin Gereken Özellikler
Desinatörlük-desen tasarımı kursu sonunda kursiyerler;
Desinatörlük mesleğinin hangi iş alanlarında yer aldığını,
Desinatörün ne iş yaptığını,
Desinatörlerin mesleki yeterliliklerini,
Desinatörlerin mesleki yeterliliklerini,
Desinatörlerin kullandığı dijital tasarım programlarını,
Desen tasarım fikrinin ve çalışmasının sürecini,
Dijital ortamlarda desen ve kumaşların nasıl tasarlanacağını,
Desen tasarımında dikkat edilmesi gerekenleri,
Desen tasarımı için gerekli olan tasarım ögelerini,
Üç boyutlu tasarımın ne olduğunu,
Baskı deseni ve parça baskı oluşturmanın aşamalarını,
Tekstil ve desen tasarım sektörünü,
Desinatörlükte desenler, renk ayrımı ve desen tasarımını,
Dijital baskı tasarımını,
Tekstil tasarımında kompozisyonun yerini,
Endüstriyel tekstil tasarımında çizimin yerini,
Endüstriyel tekstil tasarımı ve desinatörlükte güncel bilgileri öğrenmiş olurlar.
İş Olanakları
Desinatörlük kursunu tamamlayan ve kendini geliştiren kursiyerler;
Moda tasarımı ve tekstil tasarım firmaları,
Reklam ajansları,
Giyim üretim şirketleri,
Halı ve kilim üretim şirketleri,
Baskı tasarım atölyelerinde çalışırlar.
Kursiyer, eğitim aracılığıyla öğrendiği bilgi ve becerileri moda ve tekstil tasarımını ele alan iş alanlarında kullanır. Profesyonel meslek çalışanı olarak görev almak ve ilgili iş alanlarında çalışmak için mesleki eğitim şarttır.
Kimler Katılabilir
Desinatörlük-desen tasarım kursuna bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkes katılabilir. Eğitime katılmak için bölüm veya mezuniyet derecesi zorunluluğu bulunmamaktadır. Bununla birlikte görsel tasarım ve tekstil alanına ilgi duymak, desinatör kursundan daha verimli bir şekilde ayrılmaya önayak olur. Genel olarak ise aşağıdaki meslek grupları ve kişiler eğitimin asıl hedef kitlesidir:
Grafik Tasarımcılar,
Mimarlar,
Endüstriyel Ürün Tasarımcıları,
Görsel Tasarıma İlgi Duyanlar,
Moda Sektöründe Çalışanlar,
Tekstil ve Moda Tasarımına İlgi Duyanlar.
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Mesleki bilgi ve yeterliliği kanıtlayan desinatörlük sertifikası, kurs sürecini başarıyla tamamlayanlara verilir. Kursiyerler, eğitim sürecinin gerekli adımlarını tamamlayarak üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar. Alınan desinatörlük belgesi, e-devletten sorgulanabilir, üniversite onaylı sertifika türüne sahiptir. Desinatörlük eğitimini tamamlayıp sertifika sahibi olanlar, mesleki gelişimlerini sürdürerek ilgili iş alanlarında kendilerini kanıtlayabilirler.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim