Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Unlu mamuller üretimi kursu, gıda teknolojisi alanında unlu mamuller üretimi yapacak meslek elemanlarının yetiştirildiği eğitim programıdır. Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği baz alınarak düzenlenmiştir. Unlu mamuller üretimi yapan işletmeler tarafından kurumsal eğitim olarak da verilir. Hem örgün eğitim hem de online eğitim olarak düzenlenen unlu mamuller kursunda unlu mamuller üretimi eğitimi verilir. Üniversite onaylı unlu mamuller üretimi kursu sonunda kursiyerler mesleği yapabilecek yeterliliğe sahip olurlar.
Eğitim İçeriği
Unlu mamul hububat unlarından elde edilen pişirilmiş ürünlerdir. Unlu mamullerin tüketime hazırlanmasından, ön işlem uygulanmasından unlu mamuller üretimi meslek elemanı sorumludur. Unlu mamuller üretimi eğitimi kursu sonrasında mesleği icra etme fırsatı bulanlar iş sağlığı ve güvenliği kurallarını ve hijyen kurallarını uygulamakla yükümlüdür.
Gıda ambalajlarında etiket ve işaretleme kontrolü yapma
Gıdaların ilgili yönetmelikte yer alan kriterlere göre ambalajlanmasını sağlamak
Gıdaların depolanmasının veya sevk edilmesinin standartlara uygun olarak gerçekleşmesini sağlamak
Unlu mamuller üretimi sırasında gerekli olan gıda maddelerini kütle, hacim, yoğunluk ve kıvam bakımından ölçmek
Besin ögelerini yeterli ve dengeli beslenme kuralına göre seçmek
Unlu mamuller üretimi meslek elemanı tüm bu görevleri yaparken iş ortamında hijyen sağlamak zorunda olduğu gibi kişisel hijyenine de dikkat etmek zorundadır. Nitekim meslek için bazı alınan tüm kanun ve yönetmelikler hijyen ve sanitasyon kurallarına uyulmasını gerektirir. Müfredatta da hijyen ve sanitasyon üzerinde detaylıca durulur.
Unlu mamuller üretimi kursu eğitim programının süresi 606 saattir.
Unlu mamuller üretimi iş sağlığı ve güvenliği kuralları ile hijyen kuralları çerçevesinde yapılır. Dolayısıyla kurs programında müfredatta hijyen ve iş güvenliği önemli yer edinmiştir. Pratik ve teorik bilginin harmanlanması gerektiği mesleği icra edebilecek yeterliliğe sahip olunması için eğitimi verilen konular şunlar:
İş Sağlığı ve Güvenliği
Personel Hijyeni
İşletmelerde Temizlik ve Dezenfeksiyon
Temel Mikrobiyoloji
Gıda Mikroorganizma İlişkisi
Gıdalardaki Pigmentler ve Fenolik Bileşenler
Kütle ve Hacim Ölçümü
Kursiyerler unlu mamuller üretimi kursu sonunda şu soruları kapsamlı olarak yanıtlayabilir:
Gıda güvenliği nasıl sağlanır?
Ekmek, bisküvi ve makarna üretiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Un ve unlu mamuller üretimi aşamaları nelerdir?
Üretim öncesinde dezenfeksiyon nasıl sağlanır?
Unlu mamullerin üretildiği ortam nasıl olmalıdır?
İş Olanakları
Gıda alanında da diğer unvanlarda olduğu gibi mesleki eğitim almak gerekir. Unlu mamuller üretimi alanında eğitim aldığını sertifika ile belgeleyen kişiler unlu mamuller üretimi yapan yerlerde çalışabilirler. Meslek elemanlarının çalışma alanları şöyledir:
Konaklama işletmelerindeki pastane bölümleri
Pastaneler
Kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşların mutfakları
Kafeteryalar
Barlar
Restoranlar
Yemek fabrikaları
Baklavacılar
Kimler Katılabilir
Unlu mamuller üretimi kursu kayıt aşamasında en az ilkokul mezunu olunduğunun belgelenmesi istenir. Kurs gıda alanında çalışacak meslek elemanı yetiştiren bir sertifika programıdır. Dolayısıyla kursiyerlerin bulaşıcı bir hastalığının veya deri ile ilgili hastalıklarının olmaması beklenir. Nitekim meslek elemanlarının iş yerlerinde çalışabilmeleri için iş yeri hekimi onayı da gerekli olur. Kursun katılımcı profili ise genellikle şu meslek gruplarından oluşur:
Fırıncılar
Aşçılar
Pasta şefleri/ustaları
Gastronomi, aşçılık gibi bölümlerde okuyanlar
Unlu mamuller yapımında bilgi edinmek isteyen ev hanımları
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Gıda teknolojisi alanında, unlu mamuller üretimi meslek elemanı olarak çalışmak isteyenlerin unlu mamuller üretimi sertifikası alması gerekir. Sertifikaya sahip olmak için eğitime katılım sağlamak ve eğitim sonunda yapılan değerlendirme sınavında en az 45 puan almak gerekir.
Sertifika Geçerliliği
Kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan unlu mamuller üretimi sertifikası, gıda teknolojisi sektöründe faaliyet gösteren kurumlarda geçerli bir sertifikadır. Sertifikadaki üniversite onayı, sertifikanın her yerde kabul edilir olduğunu gösterir. Üniversite onaylı unlu mamuller üretimi sertifikası e-devlet üzerinden sorgulanabilir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu kapsamında da özel ve devlet kurumları üniversite onaylı sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim