Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Kurs programı, koçluk becerilerini geliştirmek isteyenlere yönelik hazırlanan bir eğitimdir. Mentorluk eğitimi genel olarak mesleki gelişimi hedefleyerek bu konudaki bilgilerini göstermek isteyenlere göredir. Eğitim sonunda verilen üniversite onaylı mentorluk kurs bitirme sertifikası da bilgi kazanımlarını belgeleme imkânı sunar.
Eğitim İçeriği
Mentorluk kurs programı, koçluk bilgi ve becerileri konusunda gerekli bilgiler sunar. Bu kapsamda; mentorluk mesleğinin gereklilikleri ve becerileri üzerinde durulur. Kursiyerlerin mentorluk sürecinde uygulamaları gerekenlere dair bilgiler sunulur. Eğitim sonunda ise mentorluk mesleği hakkında bilgi kazanımlarını belgelemek amacıyla üniversite onaylı mentorluk sertifikası verilir.
Kursiyerler, uzaktan eğitim yoluyla verilen dersleri diledikleri yer ve zamanda takip edebilirler. Ders içeriklerinden sonra ise kursiyerin bilgi kazanımını ölçmeye dayalı sertifika sınavı uygulamasına yer verilir. Dersleri verimli şekilde takip eden kursiyerler, sınavdan istenilen puanı almaları durumunda mentörlük kurs bitirme sertifikası almaya hak kazanırlar. Aldıkları kurs bitirme belgesini de öne çıkmak adına gösterme olanağına sahip olurlar.
Kursun genel dersleri şu şekildedir:
Eğitim sonunda kursiyerler;
İş Olanakları
Mentorluk ile ilgili gerekli mesleki bilgilere sahip olanlar;
Kimler Katılabilir?
Mentorluk eğitimine, mentorluk ve koçluk becerilerini geliştirmek isteyenler katılabilir. Kurs genel olarak herkese açık olmakla birlikte eğitimin asıl hedef kitlesi; eğitmenler, girişimciler, takım liderleri ve yöneticilerdir. Ayrıca ekip yönetimi kapsamında mentorluk faaliyetleri yürütenler de kursa katılarak gerekli becerileri öğrenebilirler.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Mentorluk kursu, ilgili ders içerikleriyle beraber sertifika sınav uygulaması da içerir. Kursiyer, online gerçekleşen sertifika sınavından en az 45 puan alması hâlinde mentorluk kurs bitirme sertifikası almaya hak kazanır. Kursiyerin edindiği eğitim belgesi, mesleğin ve işin gerekliliklerine aşina olunduğunu gösterir. Bununla beraber alınan sertifika tek başına istihdam önceliği kazandırmaz.
Sertifika Geçerliliği
Kursiyere verilen sertifika, e-devlet üzerinden sorgulanabilir olan üniversite onaylı sertifika türündedir. Kursiyer, edindiği sertifikayla işin uygulanışı hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtir. Koçluk ve mentorluk mesleği hakkında gerekli bilgilere aşina olduğunu göstererek de ilgili iş için gerekli olan yetkinliklerden birini karşılamış olur. Kursiyer, sertifika edinme ile ilgili gerekli bilgileri ise eğitim danışmanları aracılığıyla edinir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim