Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Tiyatroya ilgi duyanların tiyatro eğitimi almaları tiyatro ve drama alanında beceri geliştirmelerini sağlar. Sanat zevkini aşılayan tiyatro eğitimi, farklı birçok faydayı da beraberinde getirir. Tiyatro özelinde birçok bakımdan fayda sağlayan eğitimlerin verilmesi tiyatro eğitmenliği kursu kapsamındaki eğitimlere katılarak sertifika almayı gerektirir.
Eğitim İçeriği
Tiyatro eğitmenliği kursu, Kampussertifika bünyesinde düzenlenen online eğitim programıdır. Eğitmenlik eğitimleri arasında yer alan bu eğitim programıyla amaçlanan, kursiyerlerin tiyatro eğitimi verebilecek yeterliliğe sahip olmalarını sağlamaktır. Eğitim sürecinde bu amaca yönelik olarak sahne gösterilerinden yaratıcı dramaya kadar birçok konu kapsamlıca ele alınır. Tiyatro eğitmenliği eğitimi alan bireyler kurs bitirme sertifikası almaya hak kazanırlar.
Online tiyatro eğitmenliği kursu, eğitimde esneklik avantajına sahiptir. Yani, eğitim içeriklerine ulaşmak için zamana ve mekâna bağlı olmak gerekmez. Online eğitim programına katılmanın sağladığı avantajlar şunlardır:
Tiyatro eğitmenliği kursu eğitim içeriği, alanında uzman eğitmenler tarafından hazırlanmıştır. Tiyatro sanatının odak noktada olduğu eğitimde konuşma, yaratıcılık ve farkındalık kazandırılır. Tiyatro eğitmeni ihtiyacını karşılayan kurs programında eğitim içeriği şöyledir:
Eğitim sürecinde genel olarak şu sorular yanıt bulmuş olur:
İş Olanakları
Tiyatro eğitmenliği kursuna katılanlar, eğitimin sonunda aldıkları sertifika sayesinde tiyatro eğitmeni unvanıyla çalışma fırsatı yakalayabilirler. Egzersiz yönetmeliği kapsamında tiyatro egzersiz kursu açabilirler. Halk eğitim merkezlerinde eğitmenlik yapabilirler. Eğitim kurumlarında eğitmenlik yapabildikleri gibi tiyatro kulübü kurarak danışmanlık hizmeti de verebilirler.
Kimler Katılabilir?
Tiyatro eğitmenliği kursu tiyatroya ilgi duyan ve tiyatro sanatını aşılamak isteyen herkesin katılımına açıktır. Kursa katılmak için karşılanması gereken herhangi bir koşul olmasa da sınav hakkı kazanmak için 18 yaşı doldurmuş olmak ve en az ilkokul mezunu olmak gereklidir. Hedef kitle ise Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenler, eğitim sektöründe çalışmak isteyenler ve tiyatro okullarında eğitmenlik yapmak isteyenlerdir.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Sertifika kurs bitime belgesi niteliği taşıyan ve üzerinde üniversite onayının bulunduğu bir belgedir. Dolayısıyla tiyatro eğitmenliği sertifikası almak için öncelikle eğitim almak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Tiyatro eğitmenliği kursu eğitim programının sonunda sertifika sınavında başarılı olan kursiyerlere tiyatro eğitmeni sertifikası verilir. Bu sertifika, bireyin tiyatro eğitmenliği yaparak tiyatro eğitimi verebileceğini gösterir. Sertifika, eğitim kurumlarında istihdamda avantaj sağlamakla birlikte istihdam için tek başına yeterli olmayabilir.
Sertifika Geçerliliği
Eğitim sonunda verilen sertifikadaki üniversite onayı, sertifikanın ömür boyu geçerli olduğunu ifade eder. Yani, sertifikanın geçerliliği ömür boyudur. Eğitim programı sonunda alınan üniversite onaylı sertifika, e devlette sorgulanabilir. Milli Eğitim Temel Kanununa göre iş yerleri üniversite onaylı sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim