Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Sıhhi tesisat kursu, tesisat teknolojisi alanında sıhhi tesisat montaj işlemlerini yapan meslek elemanını yetiştiren eğitim programıdır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde düzenlenen sıhhi tesisat kursu tehlikeli işlerin gerçekleştirildiği şirketlerde kurumsal eğitim olarak da verilir. Üniversite onaylı sıhhi tesisat kursu sonunda kursiyerler tesisatçılık mesleğini yürütebilecek yeterliliğe sahip olurlar.
Eğitim İçeriği
Sıhhi tesisat, kuyu ve kaynaktan alınan temiz suyun kullanım yerine iletilmesi; yağmur sularının bina dışına çıkartılmasını sağlayan boru ağının kullanılmasıdır. Sıhhi tesisat pis suların atılması ve temiz su sağlanmasından ibaret değildir. Tesisatın insan sağlığının yararına olacak şekilde standartlara uygun olarak döşenmesi, güneş enerjisi ile çalışan ısıtma sistemlerinin kurulması, yangın söndürme tesisatı ve kat kaloriferi tesisatı sıhhi tesisat kapsamındadır.
Sıhhi tesisat işlemlerinin yapılmasından sorumlu meslek elemanları sıhhi tesisatçı olarak adlandırılır. SGK tarafından meslek kodu 7126.30 olarak belirlenmiş olan sıhhi tesisatçıların temel görevi suyun sağlıklı bir şekilde iletilmesini sağlamak üzere tesisatın montajını yapmaktır. Sıhhi tesisatçı kursu sonunda meslek elemanı olarak çalışma fırsatı bulan kişiler şu görev ve sorumlulukları yerine getirir:
Isıtma ve sıhhi tesisat için gerekli malzemeleri belirlemek
Boruları yerleştirebilmek için boru çapına göre binanın duvarlarında delikler açmak
Boruları gereken boyda kesmek, bükmek ya da birbirine eklemek
Hidrofor tesisatı kurmak
Pompa bağlantısı yapmak
Su tesisatında gerekli olan bakım ve onarımı yapmak
Sıhhi tesisatçılar pis suların sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesi ve diğer tüm görevlerini yerine getirirken iş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulamak durumundadır. Bu nedenle sıhhi tesisat kursu eğitim sürecinde iş kazası ve meslek hastalıkları, acil durumlarda alınması gereken tedbirler gibi konular üzerinde de durulur. Mesleki eğitim sırasında detaylarına değinilen konu başlıkları şunlardır:
Ölçülendirme ve Perspektif
Geometrik Çizimler
Görünüş Çıkarma
Sıhhi Tesisat
Atık Su Tesisatı
Yangın Tesisatı
Vitrifiye Montajı
Armatür ve Aksesuar Montajı
Sıhhi Tesisat Arızaları Bakım ve Onarımı
Kursiyerler eğitimin sonunda şu soruları kapsamlı olarak yanıtlayabilir:
Çelik, bakır, plastik ve alüminyum borunun montaja hazırlanmasında ve monte edilmesinde nelere dikkat edilir?
Boru kaynağı nasıl yapılır?
Tesisatta boru çapı ne olmalıdır?
Kat kaloriferi tesisatı ve ısıtıcı montajı nasıl yapılır?
Kazan dairesi tesisatı nasıl çekilir?
Hidrofor ve mobil sistem nedir?
Vitrifiye ve armatür montajı nasıl yapılır?
Oksi asetilen nedir?
Sıhhi tesisat malzemeleri nelerdir, bu malzemeler nasıl kullanılır?
İş Olanakları
Sıhhi tesisat kursu sonunda verilen sertifika sıhhi tesisatçı unvanıyla iklimlendirme sektöründe çalışma imkânı sağlar. Sıhhi tesisatçıların çalışma alanları şöyledir:
Sıhhi tesisat ve ısıtma tesisatı taahhüt şirketleri
Fabrikaların kazan daireleri
Kimler Katılabilir
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sıhhi tesisat eğitimi kursu okuryazarlığı olan herkese açık bir programdır. Sağlık durumu mesleği icra etmek için uygun olan ilkokul mezunları kursa katılım sağlayabilir. Tesisat armatür ve vitrifiye elemanlarının el becerisine sahip olması da önemlidir. Kursiyerlerin yüksek sorumluluk bilincine sahip olması gerekir.
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Tesisat teknolojisi alanında, sıhhi tesisatçı unvanıyla meslek elemanı olarak çalışmak isteyenlerin sıhhi tesisat sertifikası alması gerekir. Sıhhi tesisat sertifikası ücretleri online eğitim olarak düzenlenen kurslarda daha uygundur. Yapılan sınavda başarılı sayılmak ve sertifika almaya hak kazanmak için en az 45 puan almak gerekir.
Sertifika Geçerliliği
Sıhhi tesisat sertifikası, tesisat ve iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren kurumlarda geçerli bir sertifikadır. Sertifikadaki üniversite onayı, sertifikanın geçerliliğinin göstergesidir. Üniversite onaylı sıhhi tesisat sertifikası e-devlet üzerinden sorgulanabilir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa göre özel ve devlet kurumları üniversite sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim