Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Kurs programı, tıbbi atık ve atık yönetimi konusuna dair bilinmesi gerekenleri aktarır. Genel olarak tıbbi atık eğitimi olarak adlandırılan eğitim, insan sağlığına zararlı olabilecek ve çevre kirliğine yol açabilecek tıbbi atıkları konu edinir. Ayrıca kurs, tıbbi atık personel eğitimi olarak geçerek de tıbbi atıkların toplanma sürecinde görevli olan meslek elemanlarına değinir. Bu kapsamda tıbbi atık personeli ne iş yapar sorusu yanıtlanır. Kurs sonunda ise katılımcılarının bilgi kazanımlarını belgeleyen üniversite onaylı tıbbi atık sertifikası verilir.
Eğitim İçeriği
Tıbbi atık olarak ifade edilen atıklar, tıbbi hizmet ve sağlık kurumlarındaki tüm atıkları içerir. Tıbbi atık yönetimi kapsamında toplanan atıklar, ilgili eğitime sahip meslek elemanları tarafından ele alınır. Genel olarak meslek elemanları, tıbbi atıkların toplanması, depolanması, taşınması ve sterilizasyon yoluyla yok edilmesi işlerini yerine getirirler. Atık yönetimi konusunda muhakkak bilgi sahibi olması gereken meslek elemanı, genel tıbbi atık eğitimi ve tıbbi atık personel eğitimi alarak mesleki gerekliliği karşılar.
Tıbbi atık eğitimi, tıbbi atık personeli olmak isteyenlerin katılması gereken bilgilendirici kurslardan biridir. Bununla beraber tıbbi atık yönetimi konusunda bilgi ve fikir sahibi olmak isteyenlere de eğitim açıktır. Eğitim sürecinde, tıbbi atık yönetimindeki işlemler konu edinerek kursiyerin tıbbi atık nasıl toplanır sorusuna yanıt vermesi amaçlanır.
Kursiyerler, uzaktan eğitim aracılığıyla verilen dersleri istedikleri yer ve zaman dahilinde takip edebilirler. Ders içeriklerini verimli bir şekilde takip eden kursiyerler, sertifika sınavından istenilen puanı almaları durumunda da kurs bitirme belgesi alırlar. Aldıkları belge, ilgili iş ve alan hakkında bilgi sahibi olduklarını gösterir. Mesleki bilgisini artıran kursiyerler de tıbbi atık yönetimini ele alan iş yerlerinde çalışabilirler.
Kursun genel ders içerikleri şu şekildedir:
Eğitim sonunda kursiyerler;
İş Olanakları
Tıbbi atık toplama personelleri, başta hastaneler olmak üzere sağlık kurumlarında görev alırlar. Tıbbi atık toplama ve ayrıştırma işini merkeze alarak sağlık ocakları, tıbbi laboratuvarlar ve araştırma tesislerinde çalışırlar.
Kimler Katılabilir?
Tıbbi atık eğitim programı, bu konuda personel bilgilendirici eğitimi almak isteyen herkese açıktır. Bununla beraber mesleği icra etmek için işin niteliklerini karşılamak gerekir. Bunlardan biri de mesleğin icrasına engel olacak herhangi bir ruhsal veya bedensel soruna sahip olmamaktır.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Tıbbi atık eğitim programı, ilgili ders içerikleriyle beraber sertifika sınav uygulaması da içerir. Kursiyer, online gerçekleşen sertifika sınavından en az 45 puan alması hâlinde tıbbi atık yönetimi kurs bitirme sertifikası almaya hak kazanır. Kursiyerin edindiği kurs belgesi, mesleği ve işin gerekliliklerine aşina olduğunu gösterir.
Sertifika Geçerliliği
Kursiyere verilen sertifika, e-devlet üzerinden sorgulanabilir olan üniversite onaylı sertifika türündedir. Kursiyer, edindiği sertifikayla işin uygulanışı hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtir. Tıbbi atık yönetimi işlem aşamalarına aşina olduğu göstererek de ilgili iş için gerekli olan yetkinliklerden birini karşılamış olur. Kursiyer, sertifika edinme ile ilgili gerekli bilgileri ise eğitim danışmanları aracılığıyla edinir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim