Aşçılık Kursu | Kampüs Sertifika
E-Devlet Onaylı

Üniversite Onaylı

E-Devlet Onaylı

E-Devlet Onaylı

Online Sınav

Online Sınav

Aşçılık Kursu

Kontenjan Dolmadan Kaydınızı Yaptırın
Bu Grubun Son Kayıt Tarihine Kalan Süre

00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.

Aşçılık Kursu
Çağrı Merkezi
Eğitimlerimiz Hakkında Sorularınız İçin Danışmanlarımızı Arayabilirsiniz.

Aşçılık Kursu

Aşçılık kursu, son yılların en popüler mesleklerinden birisi olan aşçılık mesleğine adım atmak isteyenler için hazırlanmış bir kurstur. Aşçı; mutfak malzemelerini hijyen kurallarına azami derecede uyarak kullanıp yemeklerin pişirilmesini yapan, yiyecek üreten ve servise hazırlayan nitelikli kişidir. Aşçı olabilmek için aşçılık eğitimini veren kurslara gidip sertifikasını almak, lisede 4 yıl eğitim almak, üniversitelerin 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ya da 2 yıllık aşçılık bölümü mezunu olmak gerekmektedir. Sertifikalarını alan bireyler, istedikleri yerin mutfağında çalışabilecekleri gibi şahsi işletmelerini de açabilecek yetkinliğe erişirler. Sertifika programına katılanlar, aşçılık eğitim kursu sayesinde işin pratik kısmını öğrenerek aşçılık tecrübesi kazanırlar. Eğitimlerimize uzaktan eğitim şeklinde internet sitemiz üzerinden kullanıcı adınız ve şifreniz ile zamandan ve mekândan bağımsız şekilde eğitimlerimize erişebilirsiniz. Online olarak düzenlenen sertifika sınavından sonra üniversite onaylı aşçılık sertifikanızı alabilirsiniz.

Aşçının en önemli görevleri; hazırlanan yiyeceklerin ve içeceklerin geç olmadan, zamanında, güzel ve etkili bir şekilde sunulmasını sağlamak, müşterilerin isteklerine uygun olarak siparişleri hazırlamak, hijyene, iş sağlığı ve güvenliğine özen göstermektir.

Aşçı, mutfağı yöneten kişi olduğundan, mutfaktaki her işten ve personelden sorumludur. Mutfaktaki sorumluların yapacağı işleri planlar ve görev dağılımını yapar. Ortamın daima temiz ve hijyenik olmasına özen gösterir. Yemek yapımı sırasında kullanılacak tüm alet ve ekipmanları kontrol eder ve kullanıma uygun olup olmadığına karar verir. Mutfak şefiyle beraber yemek menüsünün nasıl olacağına karar verirler. Yemeklerin zamanında hazır hale gelmesini sağlar ve son kontrollerini yapar.

Bir aşçıyı iyi bir aşçı yapacak olan özellikler ise şu şekildedir:

Aşçılık mesleğine olan ilgisi ve merakı,

Hijyen ve iş sağlığı güvenliğinde dikkatli olması,

Farklı malzemeleri birleştirerek ortaya yeni tatlar çıkarması alışılmış tatlara bağlı kalmaması,

Planlı olması,

İletişiminin iyi olması,

Temel aşçılık eğitimi dersinin içerikleri ise genel anlamda aşağıdaki gibidir:

Sanitasyon,

Hijyen ve İş Sağlığı Güvenliği,

Kuver Açma,

Sunum Teknikleri,

Menü Planlama,

Besin Grupları,

Pişirme Teknikleri,

Mutfak Yönetimi,

Et Yemekleri,

Sebze Yemekleri,

Sebze Garnitürleri,

Basit Tatlılar,

Türk Mutfağından Örnekler,

Dünya Mutfağından Örnekler,

Yiyecek içecek Hizmetleri,

Soslar,

Salatalar

Aşçılık İş Olanakları

Aşçılık eğitimini başarılıyla tamamlayan kursiyerler; “09.05.2018 Tarihinde 7141 No İle Çıkarılan Kanuna istinaden; Bakanlıkça Belirlenen Kurs Programlarını Başarıyla Tamamlayanlar Aldıkları Kurs Bitirme Belgeleriyle Tamamladıkları Programlara İlişkin İş yerlerinde Çalışabilir ve İş yeri açabilirler. Bu durumda Olan Kişilerden Başka Meslek Belgesi Aranmaz.”

Aynı zamanda;

Gemilerde,

Yatlarda,

Otellerde,

Restoranlarda,

Okul ya da hastane yemekhanelerinde,

Yemek firmalarında çalışabilirler.

Aşçılık kursuna, en az ortaokul mezunu olan her birey katılabilir. Aşçılık mesleğinin gerekliliklerini yerine getirebilecek düzeyde olmak ise kursun ön şartını oluşturur.

Aşçılık kursuna;

Aşçılığa ilgi duyup meslek edinmek isteyen kişiler,

Kendini aşçılık alanında geliştirmek isteyenler,

Yemek yapmaktan keyif alan ve mutfakta vakit geçirmeyi sevenler herkes katılabilir.

Aşçılık eğitimi sertifikasına sahip olmak isteyen kişiler Türkiye'nin her yerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Nasıl Katılırım?

Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.

İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.

Aşçılık sertifikası

Aşçılık eğitimimizi başarıyla tamamlayan aşçı adaylarına ise kurs bitirme belgesi ve aşçılık sertifikası verilir. Eğitim sonunda online olarak düzenlenen sertifika sınavına katılan kursiyerlerimiz en az 100 üzerinden 45 puan almaları gerekir. Ayrıca kurs bitirme sınavında 45 ve üzeri puan alan kursiyerler, sınav puanına göre de başarı ve üstün başarı belgelerini almaya hak kazanırlar. Verimli ve başarılı bir kurs süreci sonunda aşçılık sertifikasını alabilirsiniz. Üniversite onaylı sertifikalarınızı e devlet sistemi üzerinden kontrol edebilirsiniz. Kendi iş yerlerini açmak isteyen katılımcılarımız üniversite onaylı belge ile ruhsatlarını alabilirler.

Neden Kampüs Sertifika?
  • dollar

    Ömür Boyu Erişim

  • paper-plus

    Ücretsiz Egzersiz Dosyaları

  • airplay

    Mobil, Tablet ve TV'den Erişim

  • clipboard

    Üniversite Onaylı Sertifika

  • clipboard

    19 Yıllık Deneyim