Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Tekstil mekatroniği kursu, tekstil sektöründe tekstil mekatroniği işlemlerinden sorumlu meslek elemanı yetiştiren eğitim programıdır. Kurumsal eğitim olarak da verilen kurs programında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu esas alınmıştır. Üniversite onaylı tekstil mekatroniği kursu sonunda kursiyerler mesleki yeterliliğe sahip olurlar.
Eğitim İçeriği
Mekanik ve elektronik kelimelerinin birleşiminden türemiş olan mekatronik kavramı, elektromekanik cihazların tasarım ve kontrolünü ifade eder. Tekstil mekatroniği ise sektörde kullanılan cihazların bakım ve onarımının yapılması ve işletilmesi anlamına gelir. Tekstil mekatroniğinden sorumlu meslek elemanlarının iş tanımı şöyledir: İplik, örme, dokuma ve terbiye makinelerinin çalışma süreçlerini takip etmek.
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde tekstil mekatroniği kursu eğitim programının süresi en az 40 saat olarak belirlenmiştir.
Tekstil mekatroniği kursu eğitim programında iki ana konu başlığı vardır: İş sağlığı ve işçi güvenliği, tekstil mekatroniği. İş sağlığı ve güvenliği kapsamında üzerinde durulan konu başlıkları; iş yeri güvenliği, yangın güvenliği, iş kazaları ve meslek hastalıklarıdır. Alana ilişkin konu başlıkları ise şöyledir:
Tekstil mekatroniği eğitimi sonunda kursiyerler, mekanizmalar ile çalışma, teknik resim çizme ve makinelerin periyodik bakımlarını yapma yeterliliğine sahip olurlar. Meslek elemanı olarak da şu soruları yanıtlayabilirler:
İş Olanakları
Tekstil mekatroniği kursu sonunda verilen sertifika tekstil sektöründe çalışma imkânı sağlar. Mekatronik gelişmekte olan bir sektördür. İstihdam endüstrinin yoğun olduğu alanlarda daha yüksektir.
Kimler Katılabilir?
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde tekstil mekatroniği kurs programı meslek edindirmeyi amaçlar. Bu nedenle katılımda en önemli koşul okuryazarlığın olmasıdır. Kursa katılmak için ilkokul mezuniyet belgesi yeterli olsa da istihdamda en az ortaöğretim mezunu olma şartı aranabilir. Kursiyerlerin sayısal alana yatkın olmaları, problem çözme yetilerinin gelişmiş olması, dikkati olmaları, disiplinli olmaları ve takım çalışmasına yatkın olmaları da önem taşır.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Tekstil teknolojisi alanında mekatronik işlemlerini gerçekleştirmek için sertifikaya ihtiyaç vardır. Sertifika almak için yapmak gereken eğitim almaktır. Eğitim sonunda yapılan sınavda geçerli notu alanlar sertifika almaya hak kazanırlar. Sertifika sınavında 100 üzerinden en az 45 puan alanlar tekstil mekatroniği sertifikası sahibi olur.
Sertifika Geçerliliği
Tekstil mekatroniği sertifikası, tekstil sektöründe faaliyet gösteren kurumlarda geçerli bir sertifikadır. Kurs bitirme belgesi niteliği taşıyan mesleki eğitim alındığının göstergesi olan sertifika ömür boyu geçerlidir. Üniversite onaylı tekstil mekatroniği sertifikası e-devlet üzerinden sorgulanabilir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa göre iş yerleri sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim