Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Gönüllülük esasına göre hareket eden ve toplum menfaatlerine göre çalışan kuruluşlar sivil toplum kuruluşu olarak nitelendirilir. Bu kuruluşların gönüllü çalışanlara olduğu kadar ücretli çalışan profesyonellere de ihtiyacı vardır. STK yöneticiliği ve gönüllü yönetimi eğitimi, bu ihtiyacın karşılanmasını sağlayan kurs programıdır.
Eğitim İçeriği
Sivil toplum yönetimi eğitimi, mesleki gelişim sağlayan eğitim programlarından biridir. Eğitim programının düzenlenmesindeki ama. Kursiyerlerin sivil toplum iş süreçlerine vakıf olmalarını sağlamaktır. STK yöneticiliği ve gönüllü yönetimi eğitimini başarıyla tamamlayanlar üniversite onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.
Online STK yöneticiliği ve gönüllü yönetimi eğitimi, eğitimde esneklik avantajına sahiptir. Yani, eğitim içeriklerine ulaşmak için zamana ve mekâna bağlı olmak gerekmez. Online eğitim programına katılmanın sağladığı avantajlar şunlardır:
STK yöneticiliği ve gönüllü yönetimi eğitimi kapsamında şu konular hakkındaki teorik bilgiler aktarılır:
Eğitim sürecinde genel olarak şu sorular yanıt bulmuş olur:
Kapsamlı ders içeriği sayesinde kursiyerler, sivil toplum örgütlerinin nasıl önetilmesi gerektiğine tam anlamıyla vâkıf olurlar.
İş Olanakları
STK yöneticiliği ve gönüllü yönetimi eğitimine katılarak sertifika alanlar sivil toplum kuruluşlarında yönetici unvanıyla veya farklı unvanlarla çalışabilirler. Öğrendiklerini, sosyal bakımdan önemli ölçüde etkili olan çalışmalarda kullanabilirler.
Kimler Katılabilir?
Müfredatı sivil toplum alanında deneyimli akademisyenlerce hazırlanmış olan STK yöneticiliği kursu herkesin katılımına açıktır. Kursun katılımcı profili şöyledir:
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Sertifika kurs bitime belgesi niteliği taşıyan ve üzerinde üniversite onayının bulunduğu bir belgedir. Dolayısıyla STK yöneticiliği sertifikası almak için eğitim almak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Kurs programını başarıyla tamamlayanlara STK yöneticiliği sertifikası verilir. Bu sertifika, bireyin sivil toplum kuruluşlarının yapısını ve çalışma sistemini bildiğini gösterir. Sertifikası olanlar, sivil toplum kuruluşları bünyesinde çalışma imkanına sahip olurlar.
Sertifika Geçerliliği
Eğitim sonunda verilen sertifikadaki üniversite onayı, sertifikanın ömür boyu geçerli olduğunu ifade eder. Eğitim sonunda alınan üniversite onaylı sivil toplum kuruluşu yöneticiliği sertifikası, e devlet üzerinden sorgulanabilir. Milli Eğitim Temel Kanununa göre iş yerleri üniversite onaylı sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim