Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Pamuk yetiştiriciliği kursu hem hobi kursları hem de meslek edindirme kursları kategorisinde düzenlenen bir kurs programıdır. Pamuk yetiştiriciliği eğitimi, zaman zaman pamuk yetiştiriciliği yapılan bölgelerde tarım işletmelerinin oryantasyon eğitimi sürecine de dahil olur. Online olarak düzenlenen kurs programında pamuk üretiminden mamule dönüşmesine kadar olan süreç ele alınır. Eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere üniversite onaylı pamuk yetiştiriciliği sertifikası verilir.
Eğitim İçeriği
Pamuk yetiştiriciliği kursu, çiftçilerin çok talep gösterdiği tarımsal eğitimlerden biridir. Bir sertifika programı olan pamuk yetiştiriciliği kursunda hem pamuk tarımı, pamuk yetiştiriciliğinde hastalık ve zararlılarla mücadele hem de pamuk yetiştiriciliğinin ekonomik yönü ele alınır. Sektörde deneyimli eğitmenler tarafından verilen eğitim sayesinde verimli pamuk yetiştiriciliği sürecine katkı sağlanır.
Pamuk tarımı nasıl yapılır sorusuna yanıt niteliğindeki pamuk yetiştiriciliği kurs programı online olarak da verilir. Online pamuk yetiştiriciliğim eğitimi, eğitimde esneklik avantajına sahiptir. Yani, eğitim içeriklerine ulaşmak için zamana ve mekâna bağlı olmak gerekmez. Uzaktan eğitimle pamuk yetiştiriciliği eğitimine katılmanın sağladığı avantajlar şunlardır:
Pamuk yetiştiriciliği kursu eğitim sürecinde pamuk tarımı için gerekli koşullar, pamuk üretimine hazırlık sürecinde yapılması gereken hazırlıklar, hastalık- zararlılar ve mücadelesi gibi pamuk tarımına ilişkin her detay irdelenir. Müfredatta konu başlıkları şöyledir:
Üzerinde durulan konular sayesinde kursiyerler; pamuk tarımında dikkat edilmesi gerekenlerin nasıl olduğunu, pamuğun nasıl bir iklim ve toprak istediğini, pamuk üretimine zarar verebilecek parazitlerin neler olduğunu ve bu parazitlerle mücadele için ne yapılması gerektiğini öğrenmiş olurlar. Kursiyerler aynı zamanda pamuk toplama makinesini ve özelliklerini tanıyıp makineyi ürün kaybını sıfırlamak suretiyle kullanabilecek yeterliliğe de sahip olurlar. Kursiyerlerin edindiği bu bilgiler sayesinde şu sorulara yanıt bulmaları mümkün olur:
İş Olanakları
Pamuk yetiştiriciliği eğitimi alan kişilerin tarım işletmelerinde çalışmaları mümkün olur. Kursun istihdam açısından en önemli avantajı, özellikle pamuk üretimi yapılan bölgelerde mevsimlik işçi olarak çalışmaya olanak tanımasıdır. Bu yönüyle pamuk yetiştiriciliği sertifika programı, istihdama katkı sağlayan eğitimlerden biridir.
Kimler Katılabilir?
Pamuk yetiştiriciliği kursu daha çok tarım sektöründe çalışan veya çalışmak isteyen kişilere hitap eden bir kurs programıdır. Bununla birlikte yalnızca konuyla ilgili bilgi edinmek isteyen kişilerin de eğitim programına katılması mümkündür. Herhangi bir bölümden mezun olmak veya tarım alanında deneyimli olmak da kursa katılım sağlamak için gerekli değildir. 18 yaşını tamamlamış olup fiziksel ve zihinsel yeterliliğe sahip olan herkes kursa katılabilir.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Sertifika kurs bitime belgesi niteliği taşıyan ve üzerinde üniversite onayının bulunduğu bir belgedir. Dolayısıyla pamuk yetiştiricisi sertifikası almak için eğitim almak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Sertifika Geçerliliği
Eğitim sonunda verilen sertifikadaki üniversite onayı, sertifikanın ömür boyu geçerli olduğunu ifade eder. Eğitim sonunda alınan üniversite onaylı pamuk yetiştiriciliği sertifikası e devlet üzerinden sorgulanabilir. Milli Eğitim Temel Kanununa göre iş yerleri üniversite onaylı sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim