Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Kabin memuru eğitimi, havacılık alanında çalışan iş profesyonelleri için mesleki gelişim eğitimlerinden biridir. Kabin memuru olmak isteyen kişilere hitap eden eğitim, kabin ekibi temel eğitim programı olarak kurumsal eğitim programlarına da dahil edilebilir. Uçucu kabin memurluğu temel eğitimi kurs eğitim programı, yüz yüze eğitimin yanı sıra online olarak da düzenlenir. Kabin memuru yetiştirme kursu eğitim programının sonunda kursiyerler sertifika sınavına tabi tutulurlar. Değerlendirme ve belgelendirme amacı taşıyan sertifika sınavında başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanırlar.
Eğitim İçeriği
Kabin memuru/ uçucu kabin hostu veya hostesi unvanına sahip olmak için katılım sağlanan eğitim programı kabin memuru eğitimi olarak adlandırılır. Meslek edindirme kursları kategorisinde verilen bu eğitim sayesinde uçuş görevlerinde ve yer hizmetlerinde görev almak mümkün olur. Kabin memurluğu eğitimi sayesinde yolcu karşılama kurallarından hazırlıksız acil durum prosedürüne kadar bilinmesi gereken her detaya hakim olmak mümkün olur.
Kabin memuru/host nasıl olunur sorusuna yanıt niteliğindeki kabin memurluğu kurs programı online olarak da verilir. Online kabin memuru eğitimi, eğitimde esneklik avantajına sahiptir. Yani, eğitim içeriklerine ulaşmak için zamana ve mekâna bağlı olmak gerekmez. Uzaktan eğitimin sağladığı avantajlar şunlardır:
Kabin memurluğu eğitimi sürecinde kursiyerlerin kabin memuru görev ve sorumlulukları, tiplerine göre uçaklar, temel ilk yardım kuralları, diksiyon ve güzel konuşma, insan ilişkileri, yemek servisi gibi konular hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmaları sağlanır. Bunun için de şu konular üzerinde durulur:
Kabin memuru yetiştirme kursu eğitim süresi boyunca ele alınan konu başlıkları sayesinde kursiyerlerin şu sorulara (en temel olarak) yanıt bulmaları mümkün olur:
İş Olanakları
Kabin memuru eğitimi alarak kabin memuru sertifikasına sahip olan kişiler turizm ve havacılık sektöründe çalışma imkanına sahip olurlar. Kabin memuru çalışma alanları şöyledir:
Kimler Katılabilir?
Kabin memuru temel eğitim programına katılmak için özellikle mezun olunması gereken bir bölüm yoktur. Bununla birlikte kursa katılacak kişilerin en az lise mezunu olmaları avantaj sağlar. Kabin memuru eğitimi almak üzere kursa katılan kişilerin profili şöyledir:
Kursa katılacak kişilerin turizme ve havacılığa ilgi duyması ve mesleği yapmaya engel teşkil edebilecek bir sorununun olmaması önem taşır. Kursa katılımda herhangi bir evrak istenmese de mesleği icra edecek kişilerden adli sicil belgesi ve yabancı dil seviyesini gösteren belge istenebilir. Ayrıca bir kabin memuru adaylarının vücudunun görünen herhangi bir yerinde dövme, iz, leke, piercing vb. bulunmaması beklenir.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Sertifika kurs bitime belgesi niteliği taşıyan ve üzerinde üniversite onayının bulunduğu bir belgedir. Dolayısıyla kabin memurluğu sertifikası almak için öncelikle kabin memurluğu eğitimi almak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Sertifika Geçerliliği
Hosteslik eğitimi/ kabin memuru eğitimi sonunda verilen sertifikadaki üniversite onayı, sertifikanın ömür boyu geçerli olduğunu ifade eder. Eğitim sonunda alınan üniversite onaylı kabin memuru sertifikası e devlet üzerinden sorgulanabilir. Milli Eğitim Temel Kanununa göre iş yerleri üniversite onaylı sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim