Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
İŞKUR’a kayıtlı iş arayanların ve işverenlerin daha iyi hizmet almalarını sağlamak amacıyla iş ve meslek danışmanı görevlendirilir. Bu mesleği icra edebilmek için eğitim alınması gerekir. Kısaca İMD eğitimi olarak da ifade edilen iş ve meslek danışmanlığı eğitimi, online olarak da düzenlenir. Eğitim programına hem bireysel olarak da hem de kurumsal olarak katılmak mümkündür. Eğitim programının sonunda kursiyerler sertifika sınavına tabi tutulurlar. Değerlendirme ve belgelendirme amacı taşıyan sertifika sınavında başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanırlar.
Eğitim İçeriği
İş ve meslek danışmanı istihdam sürecinde hem işverenlere hem de iş arayan kişilere destek sağlayan danışmandır. İş ve meslek danışmanlarının görev ve sorumlulukları genel olarak şöyle sıralanabilir:
İş ve meslek danışmanlığı eğitimi, istihdama katkı sağlayabilecek danışmanlık hizmetlerini verebilecek kişileri yetiştiren bir kurs programıdır. Meslek edindirme kursları kategorisinde verilen iş ve meslek danışmanlığı eğitimi ile kursiyerler genel olarak;
İş ve meslek danışmanı nasıl olunur sorusuna yanıt niteliğindeki iş ve meslek danışmanlığı eğitimi online olarak da verilir. Online eğitim programının avantajı eğitimde esneklik sağlamasıdır. Yani, eğitim içeriklerine ulaşmak için zamana ve mekâna bağlı olmak gerekmez. Uzaktan eğitim modelinde iş ve meslek danışmanlığı eğitimi almanın sağladığı avantajlar şunlardır:
İş ve meslek danışmanlığı eğitimi kurs programı ile amaçlanan kursiyerlerin danışmanlık hizmeti vermek için gereken bilgi ve beceriye sahip olmalarını sağlamaktır. Bu amaca yönelik olarak şu konular ele alınır:
Ele alınan konular sayesinde özellikle de şu sorular yanıt bulmuş olur:
İş Olanakları
Eğitim programını başarıyla tamamlayan kişiler iş ve meslek danışmanı unvanıyla istihdam sürecinde danışmanlık hizmeti verebilir. Özel istihdam büroları, bu eğitimi alan kişilerin öncelikli çalışma alanıdır.
Kimler Katılabilir?
İş ve meslek danışmanlığı sertifika programına katılmak ve mesleği icra etmek için özellikle mezun olmak gereken bir bölüm yoktur. Bununla birlikte istihdamda üniversite mezunlarına öncelik verilir. Alana ilgi duyan herkesin eğitim alması mümkündür.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Sertifika Geçerliliği
Eğitim sonunda verilen sertifikadaki üniversite onayı, sertifikanın ömür boyu geçerli olduğunu ifade eder. Eğitim sonunda alınan üniversite onaylı iş ve meslek danışmanlığı sertifikası e devlet üzerinden sorgulanabilir. Milli Eğitim Temel Kanununa göre iş yerleri üniversite onaylı sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim