Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
İki veya üç tekerlekli motorlu araçlarda imalat, bakım ve onarım kursu, motorlu araçlar teknolojisi alanında meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlayan kurs programıdır. Kurumsal eğitim olarak da verilen kursta 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu esas alınmıştır. Üniversite naylı iki veya üç tekerlekli motorlu araçlarda imalat, bakım ve onarım kursu sonrasında mesleğin gerektirdiği bilgiye sahip olmak mümkündür.
Eğitim İçeriği
Kurs sürecini başarıyla tamamlayan kursiyerler meslek elamanları iki veya üç tekerlekli motorlu araçların imalatından, bakımından ve onarımından sorumlu meslek elemanı olmaya hak kazanırlar. Meslek elemanları iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun olarak şu işlemleri gerçekleştirir:
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde iki veya üç tekerlekli motorlu araçlarda imalat, bakım ve onarım kursu eğitim programının süresi en az 40 saat olarak planlanmıştır.
Kurs programında meslek elemanlarının iş sağlığı ve işçi güvenliği hakkında temel bilgilere sahip olması amaçlanır. Bu amaca yönelik olarak iş sağlığı ve işçi güvenliği le ilgili olarak şu konulardaki detaylar aktarılır:
Kursiyerlere mesleki alana ilişkin aktarılan konular ise şu başlıklardan oluşmaktadır:
İş Olanakları
Kurs programının sonunda verilen sertifika motorlu araçlar teknolojisi alanında çalışmaya olanak tanır. Çalışma alanı ki veya üç tekerlekli araçların parça ve malzeme satışının yapıldığı iş yerleridir.
Kimler Katılabilir?
Kurs programının sonrasında çalışılacak alan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfındadır. Bu nedenle kurs programına katılmak için sağlık durumunun uygun olması gerekir. En az ilkokul mezunu olanlar başka herhangi bir koşul gerekmeksizin kursa kursa katılabilirler.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
İş yerlerinde özel beceri ve nitelik gerektiren pozisyonlarda çalışmak için eğitim almış olmak gerekir. Sertifika ilgili eğitimin alındığının göstergesidir. Motorlu araçların imalatının, bakımının ve onarımının yapıldığı işletmelerde de sertifikalı meslek elemanlarına ihtiyaç duyulur. Sertifika almak için online eğitim sonunda yapılan sertifika sınavına katılmak ve en az 45 puan almak gerekir.
Sertifika Geçerliliği
Milli Eğitim Temel Kanununa göre sertifikaların iş yerleri tarafından kabul edilmesi zorunludur. Bu zorunluluğu ve geçerliliği sağlayan sertifikanın üniversite onaylı olmasıdır. Üniversite onaylı sertifika e-devlet üzerinden sorgulanabilir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim