Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Yer altında çalışacak işçilerin çalışmaya başlamak için yalnızca temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almaları yeterli değildir. İşçilerin, tahkimat eğitimi, intibak (uyum) eğitimi ve tahlisiye eğitimi de almaları gereklidir. Hazırlık işçisi eğitimi, bu gereklilik neticesinde düzenlenmiş online eğitim programıdır. Kurs programı hem mesleki nitelik hem de istihdamı destekleyici nitelikte kurs bitirme sertifikası kazandırır.
Eğitim İçeriği
Hazırlık işçisi kursu, Kampussertifika bünyesinde madencilik ve maden çıkarma alanına yönelik olarak düzenlenen beceri eğitimidir. Eğitim programıyla amaçlanan kursiyerlerin;
Hazırlık işçisi kurs programı kursiyerlere üniversite onaylı sertifika kazandırır.
Hazırlık işçisi eğitimi, online modüllerden oluşan uzaktan eğitim programıdır. Uzaktan eğitim, eğitimde esneklik avantajına sahiptir. Yani, eğitim içeriklerine ulaşmak için zamana ve mekâna bağlı olmak gerekmez. Online eğitim programına katılmanın sağladığı avantajlar şunlardır:
Hazırlık işçisi kursu, kömür madenciliğinin tanıtılmasıyla başlar. Ardından kursiyerlerin tarama ve söküm, ocaklarda tehlikeler ve tahlisiye eğitimi almaları gerekir. Eğitim içeriği şöyledir:
Hazırlık işçisi eğitimi süresince genel olarak şu sorular yanıt bulmuş olur:
İş Olanakları
Hazırlık işçisi kursuna katılarak sertifika alanlar madencilik alanında çalışabilirler. Çalışma alanı yer altı maden işletmeleridir.
Kimler Katılabilir?
Hazırlık işçisi kursuna müşterilerle madencilik alanında çalışmak isteyen herkes katılabilir. Hiçbir ön koşul yoktur. Bununla birlikte sertifika sınavına katılma hakkı kazanmak için en az ilkokul mezunu olmak ve 18 yaşı tamamlamış olmak gereklidir.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Sertifika kurs bitime belgesi niteliği taşıyan ve üzerinde üniversite onayının bulunduğu bir belgedir. Dolayısıyla hazırlık işçisi sertifikası almak için öncelikle eğitim almak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Eğitim sürecini başarıyla tamamlayanlara hazırlık işçisi sertifikası verilir. Bu sertifika, bireyin hazırlık işçisi olarak çalışabilecek donanıma sahip olduğunu gösterir. Sertifikası olanlar madencilik sektöründe çalışma fırsatı yakalayabilirler.
Sertifika Geçerliliği
Eğitim sonunda verilen sertifikadaki üniversite onayı, sertifikanın ömür boyu geçerli olduğunu ifade eder. Yani, sertifikanın geçerliliği ömür boyudur. Eğitimin sonunda alınan üniversite onaylı sertifika, e devlet üzerinden sorgulanabilir. Milli Eğitim Temel Kanununa göre iş yerleri üniversite onaylı sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim