Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Haberleşme ve iletişim ihtiyacı, günümüzün muhakkak karşılanması gereken ihtiyaçlarından biridir. Binaların en gerekli tesisat işlemlerinden biri olarak haberleşme sistemleri kurulur. Elektrik ve elektronik teknolojisinin en önemli konu başlıklarından biri olarak haberleşme sistemi, kurs aracılığıyla da öğrenilir. Kurs, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa uygun olarak haberleşme sistemlerini tanıtıcı nitelik taşır. Eğitim sonunda ise genel olarak üniversite onaylı haberleşme sistemleri sertifikası verilir.
Eğitim İçeriği
Haberleşme sistemleri, bina için haberleşme tesisatı aracılığıyla fayda sağlar. Sistemin gerekli işlemleri tamamlanarak telefon, bilgi iletişim ağı, anons sistemi gibi temel haberleşme unsurları kullanabilir hâle gelir. Haberleşme tesisatının kurulumu ile beraber bakımı ve onarımı de profesyonel yollarla ele alınır. Düzeltici ve önleyici bakım aşamaları yerine getirilerek haberleşme tesisatının arıza tespiti ve onarımı gerçekleştirilir. Haberleşme tesisatının gerekli işlemlerini yerine getirenler ise mesleki eğitim yoluyla bilgi edinirler.
Eğitim, ders modüllerine uygun olacak şekilde 40 saatlik kurs süreci sunar.
Online gerçekleşen kurs süreci, haberleşme sistemleri ve tesisatı hakkında bilgi aktarır. Kursiyer, zaman ve mekân sınırlaması olmadan istediği yerde ve zamanda ders içeriklerini takip eder. Kurs sonunda ise bilgi kazanımını belgeleyen üniversite onaylı sertifikaya yer verilir. Kursiyer, eğitimle beraber mesleki gerekliliklerini yerine getirmesi durumunda elektrik- elektronik hizmet servislerinden çalışabilir.
Haberleşme sistemleri kursunun genel ders içerikleri şöyledir;
Haberleşme Teknolojisinin Tarihçesi
Elektrik-Elektronik Alanı Temel Kavramları
Analog Devre Elemanları
Haberleşme Tesisatı Nasıl Çalışır?
Haberleşme Sistemleri Nelerdir?
Haberleşme Sistemleri Nasıl Çalışır?
Bina ve Daire İçi Haberleşme Sistemleri
Mobil İletişim Cihazları
Yerel Antenler
Anten Tesisatı
Sistem Arıza Tespiti Nasıl Yapılır?
Arıza Analiz Yöntemleri
Elektrik-elektronik alanının temel kavramlarını,
Haberleşme tesisatının temel çalışma mantığını,
Haberleşme sistemlerinin neler olduğunu,
Haberleşme sistemi kurmak için gerekli olan uygulamaları,
Haberleşme tesisatında kullanılan araç ve gereçleri,
Haberleşme sisteminin arıza tespitinin nasıl yapılacağını,
Haberleşme sistemi için gerekli olan kontrol ve onarım aşamalarını,
İş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde uyulması gereken kuralları ve önlemleri,
Haberleşme sistemlerinde çalışacak meslek elemanlarının sahip olması gereken nitelikleri öğrenmiş olurlar.
İş Olanakları
Meslek elemanları, bina içi elektronik haberleşme tesisat kurulumunda görev alırlar. Haberleşme tesisatı bakım ve onarımcısı, elektrik-elektronik servis hizmetlerinde çalışır. Meslek elemanları, mesleğin gerekliliklerini taşıyarak gerekli aşamalarda görevlerini yerine getirirler.
Kimler Katılabilir
Haberleşme sistemleri kursuna bu alanda bilgi edinmek isteyen herkes katılabilir. Kursa katılım için herhangi bir mezuniyet derecesi bulunmasa da okur-yazar olarak elektronik-elektrik alanına ilgi duymak önemlidir. Ayrıca eğitim sonrası ilgili iş yerlerinde çalışmak isteyenlerin de alanın tehlikeli iş kapsamında yer aldığını bilmeleri gerekir. Bu kapsamda, mesleği yerine getirmede herhangi bir bedensel veya zihinsel sorunun olmaması şarttır.
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Haberleşme sistemleri kursu, online sertifika sınavı aracılığıyla kursiyere belge sunar. Kursiyer, sertifika sınavından en az 45 puan alması durumunda haberleşme sistemleri sertifikası almaya hak kazanır. Kursiyerin aldığı sertifika, mesleği yerine getirmek için gerekli olan şartlardan birini, yani eğitimin tamamlanması gerektiğini belgeler.
Sertifika Geçerliliği
Kursiyerlere sunulan haberleşme sistemleri sertifikası e-devlet üzerinden sorgulanabilir, üniversite onaylı sertifika tipindedir. Edinilen üniversite onaylı sertifika, kursiyerin ilgili alana aşina olunduğunu gösterir. Kursiyer, sertifika aracılığıyla ilgili iş alanlarında iş bulma olanağını artırabilir. Sertifika edinme ile ilgili gerekli süreç bilgisi ise eğitim danışmanları tarafından verilir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim