Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Kurs programı, deri işleme uygulamasına dair bilinmesi gerekenleri aktarır. Deri işleme kursu, 3661 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa uygun olarak hazırlanarak kursiyere sunulur. Kurs programında, deri işleme öncesi ve sırasında yapılması gerekenler üzerinde durulur. Bu kapsamda yine kursiyerleri bilgilendirici iş sağlığı ve güvenliği önlemleri de konu edinir. Kurs sonunda ise kursiyerin bilgi kazanımını belgeleyen üniversite onaylı deri işleme sertifikası verilir.
Eğitim İçeriği
Dericilik alanının bir konusu olarak deri işleme, ham deriden bitmiş deri işlemine kadar bir dizi uygulamayı içerir. Deri işleme, bir bütün olarak derinin çeşitli perakende ve dekor alanlarında yer alarak tüketicilere ulaşmasını sağlar. Deri işleme işiyle uğraşan meslek çalışanları ise eğitim yoluyla gerekli mesleki bilgileri öğrenirler. Meslek çalışanlarının bilgi kaynaklarından biri de deri işleme eğitimidir. Deri işleme kurs programı aracılığıyla ilgili aşamalarda uygulanan işlemler hakkında bilgi sahibi olunur. Mesleki bilgisini ilerleten kursiyerler de ilgili alanlarda kendi imalatlarını gerçekleştirebilirler.
Eğitim, deri işleme ders modüllerine ve kazanımlarına uygun olacak şekilde 40 saatlik kurs süreci sunar.
Kursiyerler, online eğitim aracılığıyla verilen dersleri istedikleri yer ve zaman dahilinde takip edebilirler. Ders içeriklerini verimli bir şekilde takip eden kursiyerler, sertifika sınavından istenilen puanı almaları durumunda da kurs bitirme belgesi alırlar. Aldıkları belge, ilgili iş hakkında bilgi sahibi olduklarını gösterir. Mesleki bilgisini artıran kursiyerler de deri işleme elemanı veya teknisyeni mesleğine adım atabilirler.
Kursun genel ders içerikleri şöyledir:
Deri İşleme Uygulamasında İş Sağlığı ve Güvenliği
Deri İşlemede Mekaniksel İşlem Makineleri
Mekaniksel İşlem Makinesi ile Yapılan İşlemler
Deri İşlemede Tabaklama
Tabaklama Sonrası Yapılan İşlemler
Deri İşlemeciliğinde İzlenen Adımlar
Eğitim sonunda kursiyerler;
Tehlikeli iş kapsamındaki deri işlemede uygulanılacak İSG tedbirlerini,
Deri işleme elemanının dikkat etmesi gereken adımları,
Deri işlemeciliğinde izlenen adımları,
Deri işlemeciliğinde kullanılan mekaniksel işlem makinesinin kullanımını öğrenmiş olurlar.
İş Olanakları
İlgili meslek elemanları, deri imalatı ile uğraşan firma ve atölyelerinde çalışabilirler. Meslek çalışanları, deri imalatı ve dericilik alanında gerekli işleri yerine getirerek mesleklerini icra ederler.
Kimler Katılabilir
Deri işlemeciliği hakkında bilgi edinmek isteyen herkes eğitime katılabilir. Yine deri işlemeye yönelik ön bilgilere sahip olarak meslekte ilerlemek isteyenler de deri işleme kursuna başvurabilirler.
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Deri işleme eğitim programı, ilgili ders içerikleriyle beraber sertifika sınav uygulaması da içerir. Kursiyer, online gerçekleşen sertifika sınavından en az 45 puan alması hâlinde deri işleme kurs bitirme sertifikası almaya hak kazanır. Kursiyerin edindiği kurs belgesi, mesleği ve işin gerekliliklerine aşina olduğunu gösterir.
Sertifika Geçerliliği
Kursiyere verilen sertifika, e-devlet üzerinden sorgulanabilir olan üniversite onaylı sertifika türündedir. Kursiyer, edindiği sertifikayla işin uygulanışı hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtir. Deri işleme aşamalarına aşina olduğu göstererek de ilgili iş için gerekli olan yetkinliklerden birini karşılamış olur. Kursiyer, sertifika edinme ile ilgili gerekli bilgileri ise eğitim danışmanları aracılığıyla edinir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim