Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Asansör sistemi, binaların insan ve yük taşımacılığını kolaylaştırmak amacıyla kurulur. Kurulan sistem aracılığıyla ilgili binanın konfor seviyesini de artar. Özellikle sitelere kurulan asansör sistemleri, ilgili meslek çalışanların bilgileri dahilinde kurulur. Meslek çalışanları ise asansör sistemleri bakım ve onarım hakkında eğitim alarak mesleklerini icra ederler. Ayrıca meslek çalışanları, işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerine dikkat ederek ilgili yerlerde görev alırlar. Asansör sistemleri bakım ve onarım kursu ise 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa uygun olarak ilgili alanda çalışmak isteyenlere sunulur. Kurs sonunda ise genellikle üniversite onaylı onaylı asansör sistemleri bakım ve onarım sertifikası sunulur.
Eğitim İçeriği
Asansör sistemleri, elektrik-elektronik teknolojisi alanlarından biridir. Binaların taşımacılık işlemini içeren asansörler; kurulum, muayene ve onarım yoluyla denetlenir. Kurulum aşamasından sonra herhangi bir sorun durumunda asansör sisteminin bakım ve onarımına geçilir. Bakım ve onarım aşamasında görev alan kişiler, asansör sistemlerine dair bilgi sahibi olarak iş sağlığına uygun işlemleri yerine getirirler.
Kurs, ders modüllerine uygun olacak şekilde en az 40 saatlik eğitim içerir.
Uzaktan eğitim yoluyla verilen asansör sistemleri bakım ve onarım programı, zaman ve mekân sınırlaması istemeyen kursiyerlere uygundur. Online eğitim sürecinde, asansör sisteminin rutin bakım ve onarım işleri konu edinir. Bu kapsamda da ders içerikleri hazırlanır. Ders içeriklerinin sona ermesiyle kursiyerin bilgi kazanımını belgeleyen sertifika sunulur.
Kursun genel ders içerikleri şöyledir:
Asansör Nasıl Çalışır?
Asansör İmalat Süreci
Elektrik Temel Kavramları
Kuvvetli Akım Devreleri
Devre Şeması Çizimi
Temel ve Bileşik Mantık Devreleri
Asansör Kapıları
Asansör Makine Dairesi
Asansörün Arıza Analiz Yöntemleri
Asansör Arıza Tespiti ve Bakımı Süreci
Temel PLC Sistemleri Nelerdir?
Asansör Sistemi Bakım ve Onarımında İşçi Sağlığı ve Güvenliği
Asansör Kazalarını Önleme Uygulamaları
Asansör sistemleri bakım ve onarım kursu sonunda katılımcılar;
Asansör sisteminin çalışma mantığını,
Asansör kurulumunda ve arıza tespitinde dikkat edilmesi gerekenleri,
Asansör bakım ve onarımında uygulanacak İSG önlemlerini,
Asansör sisteminin kurulum, bakım ve koruyucu arıza tespit işlemleri için bilinmesi gereken elektrik terimlerini,
Olası asansör işçi ve genel kazaların önleme işlemlerini öğrenmiş olurlar.
Kimler Katılabilir
Asansör sistemleri bakım ve onarım kursu, bu alanda bilgi edinmek isteyenlere yöneliktir. Kursa katılmak için belirlenen herhangi bir mezuniyet-eğitim derecesi bulunmamaktadır. Bununla birlikte işin gerekliliklerini önceden bilerek kursa katılmak, verimli bir eğitim süreci için gereklidir.
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Kurs süreci, ders içeriklerinin sona ermesinden sonra sertifika sınavı uygulaması içerir. Online gerçekleşen sertifika sınavı, kursiyerin bilgi kazanımını ölçmeye dayalıdır. Kursiyerler, 45 puan almaları durumunda asansör sistemleri bakım-onarım sertifikası almaya hak kazanırlar.
Sertifika Geçerliliği
İlgili iş alanlarında çalışmak için mesleki yeterliliği belgeleyen kurs sertifikası gereklidir. Eğitim aracılığıyla verilen sertifika, e-devlet üzerinden sorgulanabilir üniversite onaylı sertifika tipindedir. Kursiyerler, edindikleri bilgi birikimini aldıkları sertifikayla gösterebilirler.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim