Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Kurs programı, tıg kaynağı olarak da adlandırılan argon kaynakçılığına yönelik bilgiler sunar. Bu kapsamda da argon kaynakçısı olarak çalışacak kişilerin bilmesi gereken mesleki bilgiler konu edinir. Ayrıca alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemleri de kurs ders içeriklerinde yer alır. Kursun sonunda ise katılımcıların bilgi kazanımlarını belgeleme imkânı sunan üniversite onaylı argon kaynakçısı sertifikası verilir.
Eğitim İçeriği
Argon kaynağının bir diğer adı, Tungsten Inert Gas kelimesinin kısaltması olan TIG kaynakçılığıdır. Bu kaynakçılık yönteminde kaynak işlemlerinde kullanılan; ısı, tungsten metalinden yapılan elektrotlar ve kaynatılacak parçalar ile yapılır. TIG kaynak yönteminde ınert, asal gaz kullanılır. Metal teknolojisi alanında kullanılan argon kaynağı yöntemi, argon kaynakçıları tarafından uygulanır. Meslek elemanlarının bilgi kaynaklarından biri ise argon kaynağı kursudur. Argon kaynakçılığı eğitimi, kaynak yöntemleri hakkında genel bilgiler sunup TIG kaynağında kullanılan malzeme ve yöntemlere dair esas bilgileri aktarır. Ayrıca meslek elemanlarının iş sürecinde almaları gereken iş sağlığı ve güvenliğine yönelik önlemler hakkında da faydalı içerikler aktarılır.
Kursiyerler, uzaktan eğitim aracılığıyla verilen dersleri diledikleri mekân ve zamanda takip edebilirler. Ders içeriklerinden sonra ise kursiyerin bilgi kazanımını ölçmeye dayalı sertifika sınav uygulaması yer alır. Ders içerikleri verimli şekilde takip eden kursiyerler, sınavdan istenilen puanı almaları hâlinde argon kaynağı kurs bitirme sertifikası almaya hak kazanırlar. Aldıkları kurs belgesini de ilgili iş alanında öne çıkmak adına gösterme olanağına sahip olurlar.
Kursun genel ders içerikleri şu şekildedir:
Eğitim programının sonunda kursiyerler;
İş Olanakları
Kaynakçılık ve argon kaynak yöntemi hakkında bilgi sahibi olanlar, metal teknolojisini ele alan üretim tesisleri ve atölyelerinde çalışabilirler. Bu kişiler; metal üretim fabrikaları, endüstri savunma sanayi, metal işleri atölyeleri vb. yerlerde çoğunlukla kapalı alanda çalışırlar.
Kimler Katılabilir?
Argon kaynağı kursuna, bu alanda ön bilgiler edinmek isteyen herkes katılabilir. Bununla beraber argon kaynakçısı olarak çalışacak kişilerin tehlikeli ve çok tehlikeli iş kapsamındaki kaynakçılık mesleğinin gerekliliklerini tanımaları gerekir. Bu bakımdan ilgili kişilerin mesleki işleri yerine getirmeye engel olabilecek ruhsal ya da bedensel soruna sahip olmamaları şarttır.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Argon kaynağı eğitim programı, ilgili ders içerikleriyle beraber sertifika sınav uygulaması da içerir. Kursiyer, online gerçekleşen sertifika sınavından en az 45 puan alması durumunda argon kaynağı kurs bitirme sertifikası almaya hak kazanır. Kursiyerin edindiği argon kaynağı kurs belgesi, mesleğin ve işin gerekliliklerine aşina olduğunu gösterir.
Sertifika Geçerliliği
Kursiyere verilen sertifika, e-devlet üzerinden sorgulanabilir olan üniversite onaylı sertifika türündedir. Kursiyer, edindiği sertifikayla işin uygulanışı hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtir. Argon kaynakçılığının işlem aşamalarına aşina olduğu göstererek de ilgili iş için gerekli olan yetkinliklerden birini karşılamış olur. Kursiyer, sertifika edinme ile ilgili gerekli bilgileri ise eğitim danışmanları aracılığıyla edinir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim