Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Alçı ve kartonpiyer, yapı dekorasyonun en önemli parçalarından biridir. İç mekân tasarımında kullanılan alçı ve kartonpiyer işi, ilgili meslek çalışanları tarafından ele alınır. Kartonpiyerciler, mesleki yeterliliğe ulaşmak için çeşitli eğitim yollarından geçerler. Meslek çalışanların alması gereken eğitimlerden biri ise alçı ve kartonpiyerci kursudur. Kurs aracılığıyla verilen bilgiler, meslek çalışanların ilgili alanda kullanabilecekleri teknikleri içerir. Kurs bitiminde ise üniversite onaylı alçı ve kartonpiyerci sertifikası verilir.
Eğitim İçeriği
Alçı dekorasyonu ve kartonpiyer, duvar ile tavan arasındaki düzensizliği engellemek için yapılır. Pek çok materyal aracılığıyla üretilen kartonpiyer, alçı yapı malzemesiyle de üretime hazırlanır. İç mekân tasarımında kartonpiyer alçısı aracılığıyla çeşitli düzeltmeler ve süslemeler yapılır. Kartonpiyerciler, ilgili alçı ve dekorasyon işlemlerini ele alarak iç mekân dekorasyona katkıda bulunurlar. Çalışanların mesleki bilgi kaynaklarından birisi ise alçı ve kartonpiyer kursudur. Kursa katılan ve mesleki gelişime açık olan kişiler, kartonpiyerci olarak çalışabilecekleri işlere yönelebilirler.
Kurs süreci, ders modüllerine ve kazanımları uygun olarak 40 saatlik eğitim sunar.
Online eğitim aracılığıyla sunulan alçı ve kartonpiyer programı, ilgili işlemlerin uygulanışına dair bilgiler içerir. Kursiyerler, diledikleri yer ve zamanda ilgili ders içeriklerini takip edebilirler. Kurs sürecini başarıyla tamamlayanlar, sertifika sınavı uygulamasıyla da bilgilerini ölçerler. Sınavdan istenilen puanı elde eden kursiyerlere ise alçı ve kartonpiyer kurs bitirme sertifikası verilir. Kursiyer, aldığı belge aracılığıyla yapı dekorasyonu konusuna hakim olduğunu belgelemiş olur.
Alçı ve kartonpiyer kursunun genel ders içerikleri şöyledir:
Yapı Dekorasyon Nedir?
Kartonpiyer Alçısı Nedir?
Alçı Dekorasyonu Ne İşe Yarar?
Alçı ve Kartonpiyer Uygulamasında İzlenen Adımlar
Alçı Yapılacak Yüzeyi Hazırlama
Alçı Sıva Yapımı
Kartonpiyer Alçı Dökme
Kartonpiyer Alçı Dökme Kuralları
Alçı Levha ile Bölme Duvar Yapımı
Duvar Giydirme
Kartonpiyer Yapımında İç Mekân Tasarımı ve Süsleme
Alçı Kartonpiyer Montajı
Kartonpiyer Alçısında Kullanılan Araç ve Gereçler
Kullanılan Araç ve Gereçlerin Bakım-Onarım İşlemleri
Kartonpiyer Alçısında İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri
Kursu başarıyla tamamlayan katılımcılar;
Yapı dekorasyonun ne işe yaradığını,
İç dekorasyon tasarımında kartonpiyerin neden kullanıldığını,
Alçı ve kartonpiyer uygulamasında izlenen yöntemleri,
Alçı için yüzeyi hazırlama işlemini,
Alçı sıvasını hazırlamayı,
Alçı kartonpiyerinde kullanılan araç ve gereçleri,
Araç ve gereçlerin bakım ve onarım işlemlerini,
Meslek elemanının uyması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini öğrenmiş olurlar.
İş Olanakları
Mesleğe dair kapsamlı bilgilere sahip olanlar, inşaat yapı malzemesi ve yapı dekorasyonu alanlarında çalışırlar. Kartonpiyer ustası olarak meslekte ilerleyen elemanlar, inşaat işletmelerinde çalışırlar.
Kimler Katılabilir
İnşaat ve özel olarak yapı dekorasyonu alanında ön bilgilere sahip olmak isteyen herkes eğitime katılabilirler. Bununla birlikte eğitime katılıp ileride mesleği icra etmek isteyenlerin, inşaat alanında çalışmaya istekli ve hazır olmaları gerekir.
Nasıl Katılırım?
Sayfada bulunan "hemen al" butonuna tıklayarak ister sanal pos isterseniz EFT- Havale yöntemi ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir ve eğitime katılabilirsiniz.
İletişim sayfamızda yer alan numaralardan birini arayarak eğitim danışmanlarımız ile görüşebilir ve birlikte satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Satın alma işleminin tamamlanmasından sonra size verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girerek eğitim sürecinizi başlatabilirsiniz.
Sertifikasyon
Alçı ve kartonpiyer kursu, ilgili derslerle beraber sertifika sınav uygulamasını da içerir. Kursiyer, online düzenlenen sertifika sınavından en az 45 puan alması hâlinde alçı ve kartonpiyerci sertifikası almaya hak kazanır. Kursiyerin edindiği kurs belgesi, mesleği ve işin gerekliliklerine aşina olduğunu belirtir.
Sertifika Geçerliliği
Kursiyerin aldığı sertifika, e-devlet üzerinden sorgulanabilir olup üniversite onaylı sertifika tipindedir. Kursiyer, edindiği sertifika aracılığıyla işin uygulanışı hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtir. Kartonpiyer ustası mesleğini icra ederken nelere dikkat etmesi gerektiğini de öğrenmiş olur. Sertifika edinme ile ilgili gerekli bilgileri ise eğitim danışmanları aracılığıyla öğrenir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim